Es dispara el nombre de reserves a Àger i Mont-rebei per Setmana Santa

17/03/2017

El bon temps ha provocat una allau de reserves en les activitats d’aire i aigua de l’entorn de Mont-rebei. Les excursions en caiac pel congost, sortides amb vaixell i cursos de vol en parapent són algunes de les propostes que més demanda estan tenint de cara a la pròxima Setmana Santa, segons les empreses de turisme actiu de la zona del Montsec. Enric Maestre, responsable d’una de les firmes, va apuntar que el nombre de reserves per Setmana Santa respecte a l’any passat està sent “molt bo”, i també per al pont de l’1 de maig. “El bon temps anima els turistes a iniciar les activitats a l’aire lliure i això es nota molt en el nombre de reserves”, va dir. En la mateixa línia es va manifestar el responsable d’una de les escoles de vol en parapent d’Àger, que va apuntar que el 70% de les reserves és per fer vols biplaça; el 20%, per a cursos de quatre dies, i la resta, per fer caiac per Mont-rebei. “Les previsions són bones, més que en anys anteriors”, encara que va apuntar que des del gener ja s’està treballant, tenint en compte que el fred anul·la algunes reserves”, va dir.

A pesar que l’activitat més sol·licitada és el caiac, “és la que elegeix un nombre més important de turistes, ja que permet disfrutar d’unes vistes úniques”, va apuntar Maestre, que va dir que s’ha convertit en un revulsiu turístic. L’origen dels turistes cada any és més variat i s’està convertint en “usual” trobar-se grups diversos de japonesos o israelians, encara que la majoria per aquests dies de Setmana Santa són catalans, d’Aragó o Madrid.

D’altra banda, els ajuntaments de Sant Esteve de la Sarga, Àger, Viacamp i la Fundació Catalunya-la Pedrera (titular de la part catalana del congost) estan ultimant les mesures per evitar col·lapses per Setmana Santa. Unes mesures que s’aplicaran en unes setmanes i permetran informar en temps real de l’ocupació dels pàrquings (el de la Masieta i el nou de la Pertusa), un web que possibilita fer reserves online i instal·lar plafons informatius per guanyar seguretat i informar del nombre de turistes que hi ha a la zona del congost.

Segre