Gimcana de tractors a la II Festa dels Tres Tombs

28/01/2017

Tot i el fred i la pluja, Àger celebra la segona edició dels Tres Tombs. Com a novetat d'aquest any, s'ha dut a terme una gimcana de tractors en la que els conductors han hagut de demostrar les seves habilitats damunt del vehicle.

Els veïns d’Àger han celebrat aquest dissabte la segona edició de la Festa dels Tres Tombs en la que hi han assistit una cinquantena de tractors. Tot i el fred i la pluja, la col·laboració i assistència dels tractoristes ha estat un èxit, tenint en compte que es tracta, tant sols, del segon any que s’organitza.

 

La festa s’ha iniciat amb un esmorzar popular en el que els assistents han pogut gaudir de la calentor del foc i la brasa. A continuació, s’ha dut a terme una gimcana de tractors en la que els participants havien de superar diverses proves demostrant la seva habilitat damunt del vehicle. Un cop finalitzada la gimcana, en la que tots els participants han estat premiats, s’ha procedit ha fer la benedicció dels animals i tractors, donant sortida als Tres Tombs per la vila d’Àger. Per tal de clausurar la festivitat, s’ha organitzat un dinar popular acompanyat per un ball de tarda.

 

Durant la jornada, s’ha fet al·lusió també a tots aquells pagesos que s’han desplaçat a la Marxa Pagesa de Barcelona, donant-los-hi suport en la manifestació pel reclam de la dignitat de la pagesia.

Des de l’organització, estan molt satisfets de la jornada i asseguren que seguiran organitzant més edicions dels Tres Tombs, fins a aconseguir que sigui una festa tradicional d’Àger.

Ariadna Sánchez