La nova catalogació per a set ermites d'Àger i el monestir de Vallverd de Tragó, una eina de protecció

11/01/2017

La nova catalogació, Bé Cultural i d'Interès Local que han rebut les set ermites d'Àger i el monestir de Vallverd de Tragó, com a eina de conservació i de reclam turístic

La nova catalogació, Bé Cultural d’Interès Local, que han rebut les set ermites d’Àger i el monestir Vallverd de Tragó pot significar un punt positiu per a la incentivació del turisme. Segons declaracions de Francesc Fité, aquest fet permetrà preservar els monuments dotant-los així d’un atractiu turístic molt important.

Segons Fité, la declaració de Bé Cultural d’Interès Local era necessària des de feia temps, ja que hi ha parts dels monuments que estan amb precàries condicions, com serien els teulats, els quals urgeix la reconstrucció, i que gràcies a la nova catalogació es podran rebre ajuts per tal de preservar-los.

 

Fité assegura també que seguiran lluitant per tal que aquestes esglésies tinguin una bona conservació de manera que puguin viure durant molts anys més, tot i que en alguns casos l’accés a les ermites sigui complicat i, per tant, la restauració sigui més complicada. Tot i això, fa una crida a la població per tal que es responsabilitzi sobre les accions que puguin tenir en aquests espais ja que són d’una alta delicadesa i de molt interès cultural. 

Ariadna Sánchez