L'Alzina dels Pous catalogada com a "Arbre Monumental"

31/01/2017

Per tal de donar protecció a aquells arbres que tenen una història darrere, l'Ajuntament de Les Avellanes i Santa Linya demana catalogar diverses alzines del territori com a "Arbre Monumental"

Davant la importància de la flora del territori de la Noguera, l’Ajuntament de Les Avellanes i Santa Linya amb la col·laboració dels propietaris dels arbres, ha instat una sol·licitud per tal de declarar dos arbres del municipi com a “Arbre Monumental”. La primera petició que van fer fou concedida per la Generalitat de Catalunya el passat mes de Desembre, catalogant l’Alzina dels Pous com a “Arbre Monumental”.

 

Per tal que un arbre sigui declarat “Arbre Monumental”, es necessari que compleixi diferents requisits. Aquest ha de tenir unes dimensions, edat o història excepcionals, de manera que sigui únic dins de la seva espècie. La protecció que implica aquesta catalogació es basa en la prohibició de tallar-los així com danyar-los per qualsevol mitjà.

 

D’altra banda, l’Ajuntament seguirà insistint per tal d’aconseguir que també sigui declarada “Arbre Monumental” una altra alzina del municipi que, per les seves dimensions, història i edat compleix, també, tots els requisits de la catalogació.

Ariadna Sánchez