L'onada de fred, un bé per als cultius de secà

19/01/2017

Les baixes temperatures que ha portat l'onada de fred poden significar un punt positiu per a la collita d'aquest any als cultius de secà

Les baixes temperatures que ha portat l’onada de fred, tenen diferents conseqüències en tots els àmbits. SI ens centrem en l’agricultura de secà, com seria el blat i l’ordi, el fred i les gelades que tenim aquests dies poden suposar un punt positiu, ja que permet la protecció davant de bacteris o possibles plagues.

D’altra banda, pel que fa als arbres fruiters de la zona, ametllers i oliveres principalment, també els hi resulta un punt a favor ja que en retarda el cicle de floració, cosa que permet que la collita sigui més bona tenint en compte que l’evolució de les fases dels arbres segueix el seu cicle natural.

 

En l’àmbit de la ramaderia, el principal sector que se’n veu afectat és l’oví, ja que les instal·lacions en les que es disposen els animals no estan tant preparades per aquestes temperatures. Un altre punt negatiu respecte a aquest sector, és el gel que es forma en els abeuradors, ja que la majoria estan a l’exterior, tenint en compte que aquests tipus d’animals necessiten la pastura externa.

 

En relació a altres sectors de la ramaderia, com serien les granges de porcs o les de pollastres, el principal punt negatiu que els hi provoca les baixes temperatures és la pujada en el consum, ja que són animals que necessiten altes temperatures i això implica que les calefaccions hagin d’estar més altes.

Ariadna Sánchez