Més de 100 tractors als Tres Tombs de Sant Antoni Abat a Balaguer

17/01/2017

Balaguer acull la tradicional festa en honor a Sant Antoni Abat amb els Tres Tombs a la Plaça Mercadal

Més de cent tractors han assistit als tradicionals Tres Tombs a la Plaça Mercadal de Balaguer per a la celebració de Sant Antoni Abat.

L’acte s’ha iniciat a les set del matí amb el tradicional repic de campanes, a continuació, s’ha fet la benedicció dels populars panets de Sant Antoni i la missa a l’altar de Sant Josep.

Un cop acabada la missa, s’ha donat el tret de sortida als Tres Tombs amb la benedicció dels animals, feta pel Rector de la parròquia, i seguidament han desfilat per la Plaça Mercadal les 6 carrosses concursants. Durant la desfilada s’ha dut a terme també la valoració i la benedicció d’aquestes, i un cop acabats els tombs s’ha fet l’entrega de premis en mans de l’Alcalde de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal, Ildefons Mateu, Cap de l’Oficina Comarcal de la Noguera, i Concep Canadell, presidenta del Consell Comarcal de la Noguera.

Feta l’entrega de premis, s’ha procedit a fer els clàssics tres tombs de la maquinària agrícola, en la que els més de cent tractors que han participat han rebut la benedicció del Rector. Els conductors han estat premiats, també, amb un lot de vins de casa patau de Menàrguens i l’entrada al dinar de germanor que ha tingut lloc al Molí de l’Esquerrà.

Per tal de clausurar la festa, la Confraria de Sant Antoni Abat ha organitzat un ball de tarda al pavelló Molí de l’Esquerrà.

Ariadna Sánchez