Milers de persones han gaudit del Cosmolúdic i de la pista de gel de Balaguer

11/01/2019

550 infants i un total de 1.200 persones han passat cada dia pel Cosmolúdic, el nou espai adreçat a infants i joves que l'ajuntament de Balaguer ha posat en marxa aquestes festes de Nadal i que va tancar portes dissabte.

Així ho ha destacat l'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, que fa una valoració molt positiva del canvi que han impulsat amb aquest nou espai amb una àmplia gamma d'activitats i tallers des d'una vessant més educativa amb espais de joc i reflexió.

En la mateixa línia s'ha pronunciat el tècnic de l'àrea de Joventut, Francesc Almira, que parla d'èxit del primer Cosmolúdic.

Segons el mateix Almira, de cara a properes edicions es podrien millorar certs aspectes per adaptar encara més el Cosmolúdic a les necessitats de la gent que l'ha visitat. Tot i això, segons Almira, el nou espai ha agradat molt i la ciutadania ha vist el canvi encertat.

El Cosmoludic ha ofert una àmplia gamma d'activitats i tallers des d'una vessant més educativa amb espais de joc i reflexió. En aquest sentit, s'han preparat una gran quantitat d'activitats educatives i formatives que s'han distribuït en diferents espais. Hi ha hagut, per exemple, tallers de robòtica, disseny gràfic amb 3D, matemàtiques, ciència i jocs d’enginy, un circuit de psicomotricitat, un espai de lectura, un gran sorral i una piscina de boles gegant.

També hi ha hagut música, dansa, teatre i circ.

D’altra banda, més de 8.500 persones han gaudit de la pista de gel que aquest any l'ajuntament ha instal·lat a la plaça del Mercadal. Des de l'equip de govern en fan un balanç molt positiu, ja que, segons l'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, s'han assolit els objectius que s'havien marcat, oferir un espai lúdic i ser un pol d'atracció per a moltíssima gent.

De cara a l'any que ve, tot i que que encara no n'han parlat amb el sector comercial, Jordi Ignasi Vidal assegura que si tornen a governar la intenció és instal·lar novament la pista de gel a la plaça del Mercadal.

La pista de gel va tancar el passat dilluns i avui es preveu que finalitzin els treballs de desmuntatge.
Infolleida