Montse Bergés inaugura l’oficina de turisme a la Casa del Montsec, a Àger

04/12/2023

La delegada destaca que la diversificació de l’oferta d’activitats i el model de desenvolupament sostenible fan del Montsec un pol turístic propi i específic dins l’oferta de Catalunya, que contribueix a diversificar l’activitat econòmica i a fixar la gent al territori a la Noguera

La delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, acompanyada del director dels Serveis territorials d’Empresa i Treball, Vidal Vidal, ha inaugurat avui l’oficina de turisme a la Casa del Montsec, a Àger. L’acte ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Mireia Burgués, i regidors i regidores, i del president del president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, entre altres.

 

Montse Bergés ha destacat que el Montsec compta des d’avui amb “una porta d’entrada més per a la difusió d’una oferta turística”, que té en l’astronomia i el Parc Astronòmic l’element dinamitzador, però que inclou moltes més possibilitats, pel seu ric patrimoni natural, històric, artístic i cultural mil·lenaris, des dels castells de frontera fins a les formacions geològiques i restes de dinosaures, passant pels embassaments i congostos, la gastronomia de la tòfona i la mel, l’ornitologia i els esports de muntanya.

 

La delegada ha afirmat que al Parc Astronòmic Montsec hi arriben cada any 30.000 visitants i que es preveu que aquest any el turisme astronòmic generi un impacte econòmic de 3 milions d’euros al territori. Amb el Parc Astronòmic com a catalitzador, el Montsec constitueix “un pol turístic propi i específic dins l’oferta turística de Catalunya” per la diversificació d’activitats que ofereix i pel model de turisme sostenible sobre el que se sustenta la seva oferta, “un turisme que cuida la qualitat més que per la quantitat, falcat al territori, als valors naturals i patrimonials i a la singularitat d’un espai únic, i perfectament compatible amb l’activitat pròpia de la zona, basada essencialment a la producció agroalimentària”. Aquest model turístic del Montsec, ha dit Bergés, és “una eina dinamitzadora que contribueix a diversificar l’activitat econòmica i a fixar la gent al territori, que és el que necessita el nostre món rural”.

 

El ple de l’ajuntament d’Àger va aprovar, l’abril d’enguany, el projecte per habilitar un espai d’acollida de visitants, una oficina de turisme i una botiga de productes de proximitat a la planta baixa de la Casa del Montsec. El projecte té un pressupost de prop de 89.000 euros. El consistori ha rebut una subvenció de 51.459 euros dels fons europeus Leader, que corresponen al 70% dels 73.513 euros de la inversió certificada subvencionable del projecte. La resta de la inversió ha anat a càrrec de l’Ajuntament.

 

La inauguració de l’oficina de turisme a la Casa del Montsec ha tingut lloc en el marc de la 26a Fira d’Arts i Oficis d’Àger, dedicada a la venda de productes artesans i a la demostració d’oficis i treballs vinculats.

 

Infolleida