Ponts celebra la tradicional festa de “Lo Ranxo”

28/02/2017

Joan Tardà parla de l’actualitat a Catalunya a la festa de “Lo Ranxo”, que aquest any celebra la primera edició dins del “Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya”

Ponts celebra una de les festes més importants de la població, “Lo Ranxo”. La festa, que aquest any era la primera edició que es celebrava com a festa catalogada dins del “Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya”, ha comptat amb la presència de gran part dels alcaldes de la comarca, així com amb el portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés dels diputats, Joan Tardà, que ha parlat de la situació actual que viu Catalunya.

 

Els diferents cuiners i cuineres, han començat a preparar les 58 olles des de primera hora del matí, elaborant la recepta de la manera tradicional. Finalment, han estat un total de 10 mil racions les que s’han preparat, i distribuït entre els presents i els diferents restaurants de la població. 

 

Des de l’organització estan molt orgullosos d’haver aconseguit que “Lo Ranxo” sigui catalogat com dins del “Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya”, i consideren que aquest esdevé el primer pas per assolir que la festa esdevingui “Festa tradicional d’interès local”.

Ariadna Sánchez