Preocupació davant la situació dels consultoris mèdics

24/01/2017

Preocupació entre els veïns del municipi de Les Avellanes i Santa Linya davant el possible tancament del consultori mèdic, derivat de la jubilació del metge actual i les retallades en Sanitat.

Davant la imminent jubilació de l’actual metge que visita el municipi de Les Avellanes i Santa Linya, hi ha una gran preocupació per part dels veïns. Fins a l’actualitat, el  consultori mèdic estava obert determinats dies de la setmana en cada poble, repartit entre Les Avellanes, Vilanova de la Sal, Tartareu i Santa Linya. Ara però, la situació pot canviar degut a la jubilació del professional que visitava unit també a les retallades en sanitat, ja que hi ha l’opció que les visites mediques es centralitzin totes en un determinat punt, un aspecte molt negatiu per a uns pobles on la majoria de la població és gent gran.

 

La principal preocupació que tenen els veïns actualment, és la por davant el tancament del consultori a cada poble, ja que asseguren que per ells seria un problema haver de desplaçar-se fins a altres localitats. Actualment, però, ja ho han de fer si necessiten fer-se una anàlisi de sang, ja que la central en aquest àmbit està a Os de Balaguer.

 

Davant aquesta situació, l’ajuntament assegura que estan reunint-se amb Sanitat per tal de trobar una solució que sigui complaent per a tots, la qual no passarà pel tancament dels consultoris,  i esperen aconseguir la resolució durant aquesta setmana.
Ariadna Sánchez