Presentació del mòdul d’Avisos i Suggeriments de l’aplicació per a mòbils de la Paeria de Balaguer

28/01/2020

L’aplicació per a mòbils ‘Bústia Ciutadana’ estrena un nou apartat en el que es podrà informar d’incidències diverses i fer suggeriments

Avui dimarts dia 28 de gener s’ha presentat el nou mòdul de l’aplicació per a mòbils de la Paeria, ‘Bústia Ciutadana’, el qual permetrà els ciutadans informar de qualsevol incidència que es detecti a l’espai públic, així com fer suggeriments.

Aquest nou apartat consta de quatre passos per tal de realitzar un avís o suggeriment: el primer pas permet inserir una fotografia; en el segon se sol•licita la ubicació a través de GPS; al tercer cal assenyalar una de les categories ja fixades; i finalment, es demanen les dades personals de la persona que realitza l’avís o el suggeriment, així com una mica d’explicació escrita.

El paer en cap Jordi Ignasi Vidal ha explicat el procediment que cal seguir per fer una comunicació mitjançant la app, així com el sistema de gestió que es durà a terme un cop rebuda aquesta, ja que els avisos es dirigeixen a l'àrea requerida pel ciutadà, però en cas de no ser l'apropiada el missatge és redirigit per un tècnic. A més, també ha explicat que cada sol•licitud té un número únic, i per aquest motiu es podrà tornar resposta al ciutadà comunicant-li si la seva petició podrà ser atesa o en cas contrari, fer-li arribar una justificació.

La voluntat de la Paeria és propiciar que la ciutadania disposi d’una forma de comunicació efectiva, i contribuir a què tothom senti que pot ajudar a millorar els espais i equipaments públics, així com el bon funcionament de la ciutat.

 

Durant la seva intervenció el paer en cap ha destacat l’aposta de la Paeria per un model de ciutat més participatiu, al mateix temps que aquesta nova eina permetrà crear una base de dades per tenir constància dels avisos i suggeriments més comuns.

L'aplicació és multiplataforma i es pot descarregar ja des de les botigues oficials d'aplicacions per a IOS i per Android. Així mateix es podrà usar amb un simple navegador web, sense necessitat d'instal•lar res al dispositiu, mitjançant el web balaguer.cat/bustia. N'ha parlat Josep Oriol Rossell enginyer informàtic i tècnic responsable del desenvolupament de l’aplicació

L’aplicació per a mòbils Bústia Ciutadana funciona des de 2019, i es va posar en marxa per gestionar la votació dels pressupostos participatius. Per aquests es van presentar sis propostes diferents, per a les quals es proposava a la ciutadania que decidís quina d’aquestes es duia a terme. Tots els projectes tenien un marcat caràcter públic, ja que responien a necessitats o mancances detectades en espais públics.

L'apartat de l'aplicació dedicat als suggeriments i avisos que s'ha presentat avui ja formava part de l'aplicació de Bústia Ciutadana, tot i que es trobava inactiu a l'espera de la presentació oficial, que s'havia anat postposant per motius legals i també per evitar la coincidència amb les festes de Nadal.

Tots els apartat de l'aplicació, així com la seva gestió, han estat duts a terme amb recursos de la casa, i sense haver de recórrer a cap empresa externa. El paer en cap ha valorat molt positivament aquest fet, en primer lloc per que permet disposar d'una aplicació molt més personalitzada i adaptada a les necessitats de la ciutat, i en segon lloc per que permetrà a l'ajuntament fer un salt qualitatiu gràcies a les possibilitats que aporta i que no es troben en altres solucions més estàndard.

A l’acte hi han intervingut: Jordi Ignasi Vidal, paer en cap; Kevin Bruque, paer de Governació, Afers Socials i Participació; i Josep Oriol Rossell enginyer informàtic i tècnic responsable del desenvolupament de l’aplicació.

Infolleida