200 participants a la 3ª Marxa de l’Esparver Cendrós de Bellcaire d’Urgell

29/09/2019

Els inscrits han pogut optar entre dos recorreguts de 20 i 11 kilòmetres

Un total de 200 participants s’han donat cita a la tercera edició de la Marxa de l’Esparver Cendrós de Bellcaire d’Urgell. La jornada s’emmarcava dins el projecte Marxa.cat de marxes saludables de Ponent, i concretament encetava el cicle de tardor de les mateixes.

Organitzada pel Club Centre Excursionista Bellcaire d’Urgell (CEBU), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bellcaire, la marxa s’ha posat en moviment a les 9 del matí des de la plaça de l’Ajuntament. Els participants han pogut optar entre dos distàncies sense cap mena de dificultat tècnica: una de 20 kilòmetres i l’altra d’11 amb uns desnivells acumulats de 259 metres i 150, respectivament. Els recorreguts transitaven gairebé íntegrament per camins de terra i paisatges de conreus, canals, trinxeres i sèquies, i per primer cop s’ha circulat per la serra d’Almenara, en un trajecte que ha transitat pels municipis de Bellmunt, Montgai, la Sentiu de Sió i La Ràpita, i en el que es s’ha pogut gaudir d’un espai natural declarat, que té una fauna i una botànica molt concreta, com el mateix esparver cendrós, que s’estableix en aquesta zona durant la primavera i l’estiu.

La marxa no tenia caràcter competitiu i estava oberta a caminants i atletes, però no a ciclistes. Els inscrits han disposat d’avituallaments líquids i sòlids durant la prova, avituallament a l’arribada, dutxes i vestidors, bossa del caminador, assegurança esportiva del dia i ambulància.


Infolleida