300 participants a la Cursa del Dúgol d'Algerri

14/10/2019

Sergi Nunes i Antonia Argilés s’han imposat a la distància curta d’una jornada puntuable per a la Lliga Ponent i que també oferia caminades i curses infantils

Pol Fernández i Rosamari Carulla s’han proclamat avui campions de la quarta edició de la Cursa del Dúgol d’Algerri, celebrada aquest diumenge. La cita, puntuable per a la Lliga Ponent, ha aplegat 300 participants entre totes les seves propostes.

A la distància llarga, en la categoria masculina el millor ha estat Pol Fernández (Hinaco Monzón) amb una marca de 36.43, seguit de Sergi Bernaus (Clos Pons Thai Runners), segon amb 39.59, i de Ramon Bosch (CA Borges), tercer amb 40.01. En dones, triomf de Rosamari Carulla (Logiesport La Guineu), vigent campiona de la Lliga Ponent, amb un registre de 42.41. L’han acompanyat al podi Núria Noguera (Club Triatló Prosan), segona amb 47.30, i de Nuria Sus (AE Ekke), tercera amb 48.57.

Pel que fa als 5 kilòmetres, en homes s’ha imposat Sergi Nunes (Runners Balaguer) amb un temps de 18.09, seguit de dos representants dels Xafatolls: Sergi Pascual, segon amb 18.40, i de Genís Alías, tercer amb 18.57. En el capítol femení, Antonia Argilés (Clos Pons Thai Runners) ha guanyat amb un crono de 22.22, seguida de Laura Pallejà (Esports Truga), segona amb 23.51, i de Natàlia Bernat (Runners Balaguer), tercera amb 24.06.

 El Club Esportiu los Gessers d’Algerri ha organitzat la cursa amb el suport de l’Ajuntament de la població. Els participants podien escollir entre dos distàncies, els 10 i els 5 kilòmetres, que es podien fer tant en la modalitat de cursa com en la de caminada. També s’han celebrat curses infantils. Com a novetat d’enguany, s’ha dissenyat un recorregut diferent a les anteriors edicions, recorrent el Secans de la Noguera, amb sortida en direcció a Castelló de Farfanya, en un perfil exigent amb pujades i baixades. La major part del trajecte ha estat sobre terra i ha recorregut espais naturals de gran interès, amb la qual cosa els organitzadors han pogut aconseguir el doble repte de fomentar la pràctica esportiva i donar a conèixer el territori. A més, també s’ha ofert la possibilitat de preparar la Mitja Marató de Mollerussa, que se celebra diumenge vinent, amb una proposta que ha començat abans.

El CE los Gessers és una entitat que impulsa la pràctica de l’educació física responsable i la promoció del turisme esportiu. Entre les activitats que organitza, hi figura aquesta cursa atlètica, que va nàixer amb l’objectiu d’oferir una jornada esportiva que a la vegada permetés gaudir del cromatisme del paisatge àrid del terme municipal d’Algerri. La cursa pren el nom de Dúgol en record a una llegenda prou coneguda a Algerri. Aquesta història fa referència a l’au que visqué a començaments del segle XX en un cau, el cau del Dúgol, molt a prop d’Algerri. Aquesta au, per la seva envergadura, atacava els ramats d’ovelles. Els ramaders, farts d’aquesta situació, van decidir caçar-la i, per això, un pastor de casa Borràs la va capturar i va penjar les potes a la porta de casa seva. És en record a aquesta gesta i a aquest animal tan feréstec i fort que la cursa pren el seu nom.

Infolleida