400 participants a la Cursa de la Vaca

24/09/2019

Xavier Badia i Antonia Argilés s’imposen en la distància curta d’una cita que era puntuable per a la Lliga Ponent

La Cursa de la Vaca de Vallfogona de Balaguer ha aplegat avui 400 participants, la xifra màxima que s’havia marcat des de l’organització, en la celebració de la seva 7a edició, que ha tingut com a guanyadors Carlos Rodrigo i Eva Ribalta en una jornada que era puntuable per a la Lliga Ponent.

Organitzada pels Cansallebres Vallfogona amb el suport de l’Ajuntament de la població, la cita oferia curses de 5 i 10 kilòmetres, així com una caminada no competitiva. El punt de sortida i d’arribada estava ubicat al davant de les piscines municipals.

A la prova llarga, denominada Cursa de la Vaca, Carlos Rodrigo (I Run With Leiva) s’ha imposat en l’apartat masculí amb un registre de 34.20, seguit de Sancho Ayala (Fondistes Solsonès), segon amb 34.59, i de Jordi Trepat (Xafatolls), tercer amb 35.02. En el capítol femení, victòria d’Eva Ribalta (Xafatolls) amb un crono de 39.12, pel davant de l’actual campiona de la Lliga Ponent, Rosamari Carulla (Logiesport-La Guineu), segona amb 39.33, i de Elisa Lladós (Clos Pons Thai Runners), tercera amb 43.33.

Quant a la distància curta, anomenada Cursa de la Vedella, en homes el podi ha estat cosa de tres esportistes independents, amb Xavier Badia com a guanyador amb un temps de 16.34, el segon lloc per a Sergi Pascual (17.22) i el tercer per a Sergi Badia (17.41). En dones, Antonia Argilés (Clos Pons Thai Runners) ha reforçat el seu lideratge a la Lliga Ponent amb un nou triomf amb una marca de 21,37, seguida de Carolina Sánchez (Cansallebres Vallfogona), segona amb 23.38, i de la independent Tresa Roigé, tercera amb 23.42.

Pel que fa a la caminada, s’ha fet sobre el mateix trajecte que la cursa curta. Hi ha hagut dos avituallaments líquids durant el recorregut de la Cursa de la Vaca, als kilòmetres 2,8 i 6,6 aproximadament, i un avituallament durant el recorregut de la Cursa de la Vedella i de la Caminada, al kilòmetre 2,8 aproximadament. A la prova llarga hi ha hagut llebres per a 40, 45 i 50 minuts. A l’arribada, tots els participants han gaudit d’un avituallament líquid i sòlid, que incloïa un entrepà de llonganissa.

En el moment de fer les inscripcions, hi havia la possibilitat de fer un donatiu d’1 euro per a la causa solidària Stargardt Go PedRetina. Els participants també han disposat de WC, vestidors i servei de dutxes a la mateixa zona de les piscines municipals. També hi ha hagut servei de guarda-roba, guarda-bicis i zona habilitada de pàrquing.

Infolleida