Àger acull aquesta setmana l’Open belga de parapent 2021

14/07/2021

Se celebra fins al pròxim 17 de juliol i el moment de l’enlairament es pot veure cada migdia des del Coll d’Ares

Més d’un centenar de parapentistes d’arreu d’Europa s’han reunit aquesta setmana a Àger, on se celebra el Belgian Paragliding Open 2021, una competició de parapent amb proves puntuables pel rànquing mundial i que s’allargarà fins al pròxim 17 de juliol.

 

En concret, la competició, que es va iniciar aquest diumenge, 11 de juliol, compta amb 115 persones participants provinents de Bèlgica, Dinamarca, Alemanya, Suïssa i l’Estat espanyol, entre altres nacionalitats, malgrat que la majoria dels i les pilots participants són de nacionalitat belga, en tant que país organitzador.

 

Les proves comencen cada dia amb el brífing previ, en què es dona la informació meteorològica i totes les dades necessàries per dur a terme la prova i, a continuació, té lloc l’enlairament, de tipus roper, molt ampli i que permet ascendir a diverses persones a la vegada. Els i les pilots han d’assolir les tres balises de què consta la prova, i una vegada han arribat als tres punts que s’han marcat en el mapa, es dona per finalitzada. Durant la prova, a més a més, tothom duu un sistema de seguiment que permet localitzar la posició en directe.

 

Les persones participants són expertes en parapent, i a través d’aquesta prova es podran classificar al General Open, el General Open Femení, el Serial Open i l’Sport Open així com al campionat d’Espanya en les seves diferents categories.

 

Un atractiu per a les persones visitants

La competició esportiva ha esdevingut, a més a més, un atractiu per als visitants que s’apropen al municipi per veure les sortides dels i les pilots. En concret, les proves arrenquen al migdia, i tothom qui vulgui veure el moment en què es marquen les balises que cal assolir i que les persones participants s’enlairen, ho pot fer des del Coll d’Ares, que travessa la serralada del Montsec.

Les rutes que segueixen els pilots es troben molt condicionades pel temps, de manera que cada dia es marca un destí diferent en el mapa en funció de la climatologia. L’Open Belga de Parapent està organitzat per part de FlyÀger amb la National Belgian Free Association.

 

Infolleida