Àger aprova una tramitació d’urgència per reparar el despreniment de Mont-rebei

30/05/2021

La junta de govern de l’Ajuntament d’Àger ha aprovat una tramitació d’urgència per contractar un servei per tal de reparar el despreniment que talla els accessos al Congost de Mont-rebei. Es preveu que les obres s’iniciïn en els propers dies i poder reobrir, així, el Congost amb tota seguretat aquest estiu 

L’Ajuntament d’Àger ha aprovat una tramitació d’urgència per contractar un servei que repari el despreniment que va patir el Congost de Mont-rebei, ara fa sis mesos, i que va obligar a tancar-ne els accessos. La decisió s’ha pres a causa del risc de caigudes de blocs rocosos al camí del Congost i al pantà de Canelles, que suposen una situació de perill per als visitants que, malgrat l’accés estigui tancat, segueixen visitant. 

 

Està previst que les obres d’adequació d’aquest espai, que seran les estrictament necessàries per estabilitzar les roques i restablir el pas, s'iniciïn en els propers dies i poder, així, reobrir el Congost amb seguretat aquest estiu. 

 

Cal tenir en compte que els estudis tècnics realitzats confirmen, a més a més, que les plugues que van tenir lloc durant la tardor han provocat nous despreniments, fet que fa les actuacions encara més necessàries per tal d’evitar la degradació d’aquest espai natural.

Ariadna Sánchez