Albert Hermoso vencedor del Concurs de Salt Territorial del Club Hípic Sanui

02/09/2019

El concurs ha comptat amb una setantena de sortides a pista en les proves des de 0,60m a 1,20m i és el quart concurs puntuable per la Lliga de les Terres de Ponent

Més d'una seixantena de genets i amazones van prendre part aquest diumenge del quart concurs puntuable per la lliga de Salt d’Obstacles de les Terres de Ponent 2019 a les
instal·lacions del Club Hípic Sanui, a Lleida. El concurs va comptar amb proves des de 0,60 fins a 1,20m.

En la prova gran de 1,20m, es va fer amb la victòria l'olímpic d'Os de Balaguer, Albert Hermoso amb "Grytzen Z" amb un recorregut sense falta i amb un temps de 95,3 segons. La segona posició va ser per la lleidatana Núria Lladonosa amb "Icaro LB", que va penalitzar 8 punts amb un temps de 78,22 segons, i finalment, en tercera posició va quedar el genet Albert Benet amb "Kaiser" que va penalitzar 8 punts amb un temps de 84,5 segons.

En la prova de 1,10m Mario Nicolàs va ser el guanyador amb "Polytik VR" amb un recorregut sense falta i un temps de 73,22 segons, seguit per Marc Boncompte amb "Brentor Mail The Champion" també sense penalització i amb un temps de 84,9 segons. Llorenç Castan amb "Aguacate" va tancar el podi de la prova amb una penalització de 4 punts i un temps de 72,22 segons.

En la prova d'1m la primera posició també va ser per Carlota Marqués i "Bandit" amb un recorregut sense falta i 59,74 segons, seguida per Ariadna Benaiges amb "Zahira" també sense falta i 65,74 segons i finalment, Albert Hermoso amb "Crazy About Wonderland Z" també sense falta i 80,13 segons.

A 0,90m es va fer amb la primera posició Ariadna Benaiges amb "Zahira" sense penalització i amb un temps de 60,12 segons, seguit per Alejandro Costa amb "Aramis" també sense falta i un temps de 70,5 segons seguit per Rubén Martínez també amb un zero i 80,42 segons.

A 0,80 el podi va ser per Júlia Stolarczyk amb "Sira", seguida per Noa Moya amb "Kiara" i Josep Maria Poblet amb "Fabala".

Nou participants van disputar la prova de 0,60 finalitzant la majoria d'ells primers execuos en no cometre cap falta i ser una prova sense crono.

Griselda Cristòfol, jutgessa de la Federació Catalana d'Hípica, va destacar la peculiaritat d'aquest concurs que es disputa sobre gespa i també el bon ambient de la jornada que va concórrer sense cap incident destacable.

La lliga està organitzada per l’Associació Esportiva Eqüestre de Lleida (AEELL) amb la participació dels clubs hípics de la zona que acullen els diferents concursos, i sota el paraigües de la Federació Catalana d’Hípica.

En total aquesta temporada des de l’AEELL s’han promogut 8 concursos de salt, 4 concursos de Doma Clàssica, 2 concursos de Raid i 1 Concurs Nacional de Salt.
Infolleida. FOTO: M. Peiretó AEELL