Albesa tindrà cavalcada de Reis amb tres mags i tres magues

03/12/2019

Serà una iniciativa pionera a Ponent després que ho hagi demanat el jovent del poble

El municipi d'Albesa tindrà aquest any la primera cavalcada de Reis paritària amb tres magues i tres mags. Es tracta d'una iniciativa pionera que l’ajuntament ha avalat al sol·licitar-ho els joves quintos de la localitat, que són els qui organitzen aquesta festa social. L’alcaldessa, Eugènia Puig- Gròs, ha explicat que els joves volien reivindicar la figura femenina en aquesta celebració i van proposar introduir tres magues a la cavalcada. La proposta ha estat consultada al rector de la localitat i aquest no hi has vist cap inconvenient a dur a terme la iniciativa.

Ara el consistori enviarà a tots els veïns d’Albesa una carta de Ses Majestats els Reis Mags en què expliquen que aquest any aniran acompanyats de tres magues, “les Reines d’Orient, per ajudar-nos en el repartiment dels regals”. La carta, segons l’alcaldessa, servirà també per explicar a la ciutadania els canvis que hi haurà aquest any a la cavalcada de reis. Els mateixos joves també han organitzat un taller infantil per elaborar estrelles que serviran de guia per als reis i reines perquè puguin arribar fins a Albesa.

Cervera i Madrid ja ho van intentar

A la Segarra, l'Associació La Segarrenca, va criticar l'any 2015 que la comissió de Reigs Mags i la regidoria de Festes de l'Ajuntament de Cervera no permetessin que les dones fessin de Reines Magues a la cavalcada. D'altra banda, als districtes de San Blas i Puente Vallecas de Madrid també es va generar la polèmica al mateix any. Finalment, només una dona va interpretar un dels tres reis.

Diari Segre