Alemany presenta unes barretes energètiques ‘raw’ amb mel per a esportistes a la Cursa CAT700

18/06/2021

L’empresa, d’Os de Balaguer, ha dissenyat unes barretes energètiques amb mel específicament per a esportistes i 100% naturals que aportaran energia als ciclistes per superar la travessa, pionera al sud d’Europa

L’empresa Torrons i Mel Alemany d’Os de Balaguer col·labora en el repte ciclista CAT700, que travessa Catalunya de Nord a Sud amb bicicleta de muntanya, des dels Pirineus fins al Delta de l’Ebre passant pel Montsec. La CAT700, que enguany arriba a la VII edició, està organitzada per Gravel Cycles i La Nova Fita i s’ha iniciat avui a Les (Val d’Aran). Els participants tenen 5 dies per acabar el recorregut el dia 22 de juny a l'Ampolla (Delta de l’Ebre). Es tracta de la cita pionera d’aquestes característiques al sud d’Europa, que recupera la filosofia original del ciclisme brevetista –individu i màquina autosuficients sense ajut extern- adaptant-la ara a camins rurals, pistes forestals i alguna carretera local amb baixa intensitat de trànsit. El seu format d’autosuficiència i on el cronòmetre no s'atura un cop efectuada la sortida implica que no està permesa l’assistència externa i per tant cada participant ha de gestionar el seu menjar i beguda, així com les hores de son durant els dies de la prova.

Alemany ha presentat unes barretes energètiques amb mel dissenyades especialment per a esportistes, que seran testades en el marc de la CAT700. Aquest producte energètic ha estat dissenyat de la mà de l’assessor nutricional Jordi Parés (Equilibrium Cosment) i de l’estudiant del Grau en Ciències Culinàries i Gastronòmiques Ariadna Poch (UB-UPC). Es tracta d’unes barretes raw formulades amb ingredients 100% naturals per tal d'aportar als esportistes energia necessària per afrontar els dies i les hores d’esforç que requereix la CAT700, així com la recuperació. Les barretes són úniques al mercat, atès que no n’existeix cap altra amb mel pensada només per a esportistes i amb ingredients 100% naturals.

Una d’elles està indicada per consumir durant l’esforç amb l’aportació d’hidrats de carboni procedents de la mel i la civada amb la cafeïna natural del guaranà. L’altra està ideada per a la recuperació de l’esforç i combina el pol·len (la proteïna de les abelles) amb l’ametlla, que afavoreix l’efecte antiinflamatori. Totes dues tenen en comú una composició nutricional equilibrada per als esportistes ja que estan elaborades a base de civada, fruits secs, mel de romaní, proteïna del sèrum de la llet i cacau 100%. 

Tot el packaging de les barretes energètiques el fan de forma manual persones amb discapacitat del Centre Especial de Treball La Torxa de Lleida.
 
Segons explica Ferran Alemany “Hem volgut dissenyar un producte energètic totalment natural i amb un concepte raw, sense coccions superiors a 40º i el que el fa diferent és que està especialment formulat per als esportistes. És doncs energia 100% natural per fer esport i posar-la a prova en aquesta cursa d’autosuficiència i no competitiva que travessa el territori Montsec ens semblava una gran ocasió”.
 
Segons Eliseu T. Climent, coorganitzador de la CAT 700 “La CAT700 és un repte esportiu exigent, tant físic com mental, però també un viatge al cor de la riquesa paisatgística de Catalunya, que va des de l'alta muntanya fins al litoral. Amb el pas de la CAT700 volem fer visibles també, comarques com les de Ponent, que sovint han estat oblidades. En aquest sentit, entenem la CAT700 com un acte de justícia envers els pobles i la gent de muntanya i dels entorns rurals menys considerats, i aquesta prova en autosuficiència obliga els participants a aportar el seu gra de sorra al territori, menjant i dormint als seus establiments”.
 
La CAT700 és una prova ciclista fora d’asfalt de llarga distància i es desenvolupa amb caràcter non-stop. L’objectiu d’aquest esdeveniment és anar una mica més enllà del que s’entén per una cursa competitiva, pretén fusionar els valors de la mateixa amb els de la descoberta del territori, la relació humana i l'experiència del viatge.
 
De la Val d’Aran al Delta de l’Ebre, uns 700 quilòmetres i més de 16.000 metres de desnivell per pistes de terra i vials secundaris. Aquest seria el resum en xifres de la CAT700, que recorre Catalunya prop de la seva frontera occidental, ascendint les muntanyes de la Val d’Aran i del Pallars Sobirà i Jussà, superant la muralla del Montsec (unes edicions pel d'Ares i aquest any pel de Rúbies); discorre per les planes rurals del Pla d'Urgell i l'Urgell fins la Conca de Barberà, s’endinsa en la serra de Prades i en la vinya del Priorat. Travessa l’Ebre, s’enfila a la Terra Alta i salva l’última dificultat muntanyosa, el Massís del Port, per baixar a l’oliverar del Montsià i saltar finalment als arrossars del Delta de l’Ebre fins a tocar el Mediterrani.
Infolleida