Alexandre Tàssies i Gemma Bonjorn, guanyadors de la 2ª Cursa del Dúgol

09/10/2017

La segona edició de la Cursa del Dúgol d’Algerri ha aplegat aquest diumenge gairebé 300 participants en una cita que, sota l’organització del Club Esportiu Algerri, ha inclòs una caminada (140 participants), curses infantils (30) i curses de 10 i 5 kilòmetres (120), totes dos puntuables per a la Lliga Ponent Eurosomni.Alexandre Tàssies i Gemma Bonjorn han estat uns guanyadors de luxe per a la cursa llarga, mentre que Sergi Nunes i Anna Bové s’han imposat a la curta.

A la prova de 10 kilòmetres, en homes Alexandre Tàssiesha repetit el seu triomf de l’any passat en la primera edició d’aquesta prova. L’atleta del Logiesport-CE Linyola ha marcat un temps de 36.02, un minut més ràpid que el segon classificat, Àlex Salinas (Aitona Taboll Runners). El tercer lloc ha estat per a Josep Maria Bergua (Clos Pons Thai Runners) amb 37.58.

En dones, la victòria ha estat Gemma Bonjorn (Track) amb un crono de 43.47. L’han seguit Elisa Lladós (Clos Pons Thai Runners), segona amb 43.57, i Montse Magallón (TheSpartanners), tercera amb 46.50.

Pel que fa als 5 kilòmetres, en homes Sergi Nunes (Runners Balaguer) continua llançat cap a repetir el títol de campió de la Lliga Ponent Eurosomni en aquesta distància. El seu temps (17.23) ha estat 16 segons millor que el de dos representants de l’EsportsTruga:Joan Coromina, segon amb 17.39, i Xavier Marqués, tercer amb 18.08. En dones, Anna Bové (Esports Truga) també ha evidenciat que segueix en ratxa i ha guanyat amb un crono de 20.40, clarament superior al de les seves dos companyes de podi: Sandra Borda (Xafatolls), segona amb 21.40, i Maria Bertran (Esports Truga), tercera amb 22.10.

Aquesta cita va nàixer l’any passat amb l’objectiu d’oferir una jornada atlètica que a la vegada permetés gaudir del cromatisme del paisatge àrid del terme municipal d’Algerri. La cursa pren el nom de Dúgol en record a una llegenda prou coneguda a Algerri. Aquesta història fa referència a l’au que visqué a començaments del segle XX en un cau, el cau del Dúgol, molt a prop d’Algerri. Aquesta au, per la seva envergadura, atacava els ramats d’ovelles. Els ramaders, farts d’aquesta situació, van decidir caçar-la i, per això, un pastor de casa Borràs la va capturar i va penjar les potes a la porta de casa seva. És en record a aquesta gesta i a aquest animal tan feréstec i fort que la cursa pren el seu nom.

Infolleida