ALFONS ARBONÉS I PAULA MATA, GUANYADORS DEL KM VERTICAL D’ÀGER, DARRERA CITA DE LES TRS LLEIDA

14/10/2019

• La jornada proposava l’ascensió d’un desnivell de 1.000 metres en només 6 kilòmetres de recorregut

Alfons Arbonés i Paula Mata han estat els guanyadors del Km Vertical d’Àger, darrera cita puntuable per a les Trail Running Sèries Lleida, disputada aquest diumenge.

La Vall d’Àger i el Montsec han estat l’escenari d’aquesta cita que ha tingut com a centre d’operacions el Càmping La Vall d’Àger i que consistia en l'ascensió d'1 kilòmetre de desnivell positiu en una distància molt curta. Ha estat, com sempre, una prova explosiva i exigent, no exempta de bellesa i espectacularitat. Cal recordar que inicialment el Km Vertical d’Àger s’havia de disputar el 22 de setembre, però va ser ajornada davant la previsió de mal temps.

En homes, Alfons Arbonés (CE Garrigues Altes) s’ha imposat amb una marca de 58.14, pel davant d’Enric Pruna (CE Cerdanya-Pirineus), segon amb 59.25, i de Marc Toda, tercer amb 1.00.31. Pel que fa a les dones, Paula Mata (Peña Guara) ha estat la més ràpida amb una marca d’1.11.51, seguida de Rosa Aitana Guivernau (CEPS La Pobla de Segur), segona amb 1.16.04, i de Neus Peiró (CE Pedala.cat), tercera amb 1.19.46.

El Km Vertical d'Àger és dels pocs kilòmetres verticals que es poden realitzar fora de l'entorn pirinenc d'alta muntanya. L'espectacular Montsec d'Ares, una autèntica paret vertical gairebé inaccessible, ha estat el cim d'aquesta impressionant prova. La sortida s’ha donat des d’Àger a 642 metres d'altitud i la meta s’ha ubicat al Montsec d'Ares, a 1.650 metres, salvant aquests 1.000 metres de desnivell positiu en només 6 kilòmetres de distància, un autèntic kilòmetre vertical. Els punts culminants han estat en els últims metres, ja que per arribar al cim ha calgut passar una zona espectacular, la canal per la qual s'accedeix al cim i que era el punt de màxima bellesa i adrenalina per als participants, ja que hi havia un parell de passos equipats amb cadenes realment espectaculars.

Infolleida