Balaguer celebra el VII Raid Noguera “Mont-roig”

13/06/2022

El VII Raid Noguera “Mont-roig” s’ha celebrat aquest diumenge amb una gran acollida de participants, vinguts majorment de fora de les comarques lleidatanes. Ha estat el segon raid dins el calendari de la 18a Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya organitzada per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

 

Amb sortida i arribada a Balaguer, també ha transitat pels municipis de Camarasa i Sant Llorenç de Montgai, Vilanova de la Sal i Gerb.

 

En la categoria Elit l’equip campió ha estat Zona7.cat

 

En la categoria Aventura l'equip guanyador ha estat Directeal8

 

En la categoria Iniciació l’equip vencedor ha estat l’equip Temeraris Muntanyencs

 

Cal destacar la categoria Familiar, que amb la presència de tres nois menors d'edat tots els equips participants han fet un paper remarcable. L’equip vencedor ha estat Colochos Team

 

L’acte final ha consistit en un dinar de tots els participants i l'organització. L'entrega de premis ha comptat amb la presència de l’alcaldesa de Camarasa Elisabet Lizaso i Cantón, i amb Antoni Ricart i Serena com a membre de la Junta Directiva de la FEEC i President del CPAM.

 

Un raid uneix tàctica i forma física, i consisteix en l’encadenació de diferents disciplines esportives de muntanya en un recorregut d'orientació. Cal superar diverses proves tècniques, en el VII Raid Noguera “Mont-roig” han destacat espeleologia en la Cova de l’Aigua, orientació urbana pels carrers de Balaguer, tir amb arc, escalada a les parets de Montalegre, i rem amb caiac al Pantà de Sant Llorenç de Montgai. En les curses de muntanya en modalitat trekking els raiders han coronat el Monteró, el tossal de Sant Jordi i el cim de la Pala Alta a la serra del Mont-roig. En el tram de bicicleta de muntanya han baixat trialeres com la Cadireta.

Des de l'organització es va decidir començar el raid a les 4h de la matinada, per minimitzar els efectes de les altes temperatures del juny noguerenc, però l’onada de calor que hem patit ha castigat de manera important els participants. Malgrat tot, l'esforç dels participants durant les 9 hores en cursa d’alguna categoria ha superat les adversitats climàtiques i les complicacions tècniques de les diferents proves i exigents recorreguts.

Infolleida