Balaguer celebrarà la 33ª Festa de la bicicleta el proper dissabte

17/10/2022

El present 22 d’octubre, Balaguer es mobilitzarà amb dues rodes. El dissabte tindrà lloc la 33a. edició de la festa de la bicicleta, una popular marxa en dues rodes per a totes les edats que recorreran els carrers de Balaguer en dues habituals rutes; una primera per l’eixample i tot el marge esquerra del riu Segre, i una segona que recorrerà un curt trajecte pel casc antic de Balaguer.

Es mantindrà la jornada habitual en dissabte la tarda, mantenint el punt de reunió i concentració de l’edició anterior, el pavelló molí de l’esquerrà, que tant bon resultats va donar a l’hora de reorganitzar les sortides, els participants i permetre una millor coordinació entre els voluntaris.

En la seva 33a. edició de la festa de la bicicleta, es vol mantenir el missatge i la pedagogia de la jornada que transmet la bicicleta envers el transport sostenible i la mobilitat. Es mantindrà també respecte l’edició anterior el límit de 300 participants que facilita els reagrupaments, les petites reestructuracions de les rutes i el berenar popular amb porcions i pícnics individualitzats per cada assistent, per afavorir els hàbits saludables.

A més, per una edició més, la festa de la bicicleta es presenta com a activitat destacada de la setmana de la mobilitat sostenible, en defensa del medi ambient i una optimització dels transports urbans.

La mala notícia de la present jornada recau en la baixa de la popular marxa cicloturista Els Ermitanyos, el monogràfic de BTT que recorre les tres ermites de la comarca Cérvoles, Montalegre i St. Jordi, i que s’havia convertit en un referent a nivell nacional i estatal; que de nou quedarà suspès per la present temporada, aquest cop a causa de problemes logístics i de calendari.
Infolleida