Balaguer organitza el 14è Triatló de Muntanya i la segona edició del Quadratló, que serà puntuable per a la Copa del Món

21/08/2019

Es correrà el dia 24 d’agost amb sortida des de l’embassament de Sant Llorenç de Montgai

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest dimarts la roda de premsa de presentació del 14è Triatló de Muntanya i 2n Quadratló de Balaguer, que se celebrarà el dia 24 d’agost a la comarca de la Noguera, a partir de les 16.30 hores.

 

La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació– ha comptat també amb la participació de l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, i del tècnic d’Esports de l’Ajuntament, Albert Marvà, i l’assistència de la vicepresidenta segona, Estefania Rufach; i de la regidora d’Esports de Balaguer, Gemma Vilarasau.

 

El punt de sortida de les dues modalitats tornarà a ser l’embassament de Sant Llorenç de Montgai amb un circuit de natació de 750 metres. Els participants del Triatló continuaran la competició amb un recorregut de 20 km en bicicleta BTT i 4,5 km de cursa a peu, per la bultra de Balaguer, el bosc de ribera que ressegueix el riu i el monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses. Els participants a la Quadratló després de la prova de natació seguiran el recorregut amb 22 km de bicicleta per carretera, 4 km de piragüisme pel riu Segre al seu pas per Balaguer i 4,5 km de cursa a peu.

 

Joan Talarn ha destacat els valors esportius que aporta aquesta competició que, en comptar amb una prova puntuable per a la Copa del Món, fa que situï Balaguer i la comarca al mapa de les competicions internacionals i li permeti ser una referència en el calendari esportiu mundial. Entre els participants en la quadratló, hi ha esportistes belgues, portuguesos i txecs, entre altres.

 

Joan Ignasi Vidal ha recordat que el triatló és la prova més coneguda, amb la qual Balaguer i la comarca es va erigir, ara fa 14 anys, com a única prova de triatlons de muntanya que existien, i ha posat en valor l’organització de la segona edició del quadratló que potencia encara més l’aposta per l’organització de grans competicions amb la presència dels millors esportistes de l’especialitat. També ha destacat la importància de la col·laboració dels municipis de la comarca com Vilanova, Gerb o Os de Balaguer en l’organització de les proves.

 

Per la seva banda, Albert Marvà ha explicat que el triatló compta amb participants força experimentats ja que el tram de cursa en BTT està considerat de molt alt nivell tècnic, perquè discorre per corriols de força dificultat. En ambdós casos, la competició es desenvolupa en la modalitat d’esprint.

 

La inscripció és de 150 participants, 50 dels qual són per al quadratló. En aquest cas, l’organització ja no admet més atletes per qüestions d’infraestructura i funcionament.

 

La cursa comptarà amb la participació de més de 50 voluntaris entre agents rurals, protecció civil, cossos de seguretat i membres de l’organització.

Infolleida