Balaguer tanca la capitalitat del bàsquet amb un darrer mes ple d’activitats

15/12/2021

Balaguer afronta la clausura del que estat ciutat del bàsquet Català durant dos anys 2020-2021, arran de la pandèmia. Aquest darrer mes de desembre el Club Bàsquet Balaguer un dels principals artífexs del programa d’activitats ha preparat tot un seguit de dinamitzacions per concloure la capitalitat amb el nivell que es mereix.

L’inici del present mes de desembre, s’ha presentat un clínic de formació per a tots els tècnics del club de com treballar la tècnica individual amb oposició i que es va portar a terme a les instal·lacions municipals.

El club també presenta una varietat d’activitats durant els propers dies en pro de la Marató de TV3 i amb la voluntat de recaptar diners; tot un seguit de jornades de competició de 3x3 i 2x2 entre les diferents categories del club.

A més a més, vol que el públic i tots els amants i simpatitzants del bàsquet i siguin presents i puguin participar d’aquesta clausura amb la peluixada que tant èxit ha marcat en anteriors edicions i què dóna un caire festiu i de molta imatge al pavelló; per la present edició que celebrarà el 18 de desembre coincidint amb el partit del primer equip del femení del club bàsquet Balaguer també es farà recollida pel banc d’aliments; complementant una jornada solidària en tots els sentits.

El 27 i 28 de desembre, Balaguer acollirà un campionat autonòmic de seleccions en categoria infantil masculí i femení, un campionat previ a campionat d’Espanya que es disputarà la primera setmana de gener. A Balaguer es concentraran tres de les seleccions amb més potencial per endur-se el campionat d’Espanya, la selecció de València, la selecció d’Aragó i com no, la selecció catalana que sempre aconsegueix una de les primeres posicions de pòdium. Un espectacle garantit que tot i la joventut dels participants, serà d’un important significació en el programa anual.

Ja per últim es concentra en el cap de setmana 8 i 9 de gener la clausura definitiva, el dissabte 8 de gener es recuperarà el clàssic 3x3 de Nadal per totes les categories, i el diumenge 9 de gener al teatre municipal de Balaguer es portarà a terme l’acte de clausura definitiu de ciutat del bàsquet Català i posterior traspàs a la ciutat de Banyoles que agafarà el relleu institucional i serà la seu per al benvingut 2022.

Properament Paeria, el Club Bàsquet Balaguer, la representació territorial de bàsquet a Lleida i la Fundació del Bàsquet Català faran una extensa valoració del que han suposat aquests dos anys, dos anys que no oblidarem per les restriccions i dificultats passades per la pandèmia, però que ens han deixat importants fites, activitats i moments increïbles en una ciutat com Balaguer amb més de 80 anys d’història de bàsquet i que espera continuar sent un referent a nivell territorial i nacional en aquest esport.
Infolleida