Cubells celebra Sant Marc

26/04/2019

Tot i la pluja unes 150 persones han participat al tradicional Romiatge que el municipi celebra a la l’església de la Mare de Déu de Salgar

Cubells ha celebrat avui, tot i la pluja, el Romiatge a la Mare de Déu de Salgar. Unes 150 persones han participat a la tradicional caminada que va des del Municipi fins al santuari de la Verge, situat a vuit quilòmetres entre penyes abruptes. 

L’alcalde de Cubells, Josep Regué i altres membres del consistori, acompanyats de desenes de ciutadans han complert amb el vot  d'anar processionalment i en silenci  a visitar la Verge. Un cop al santuari els membres de l'ajuntament es descalcen, i van fins a l'interior de la capella, on se celebra una missa. “Només quan la missa és acabada, els membres del consistori poden tornar a calçar-se, parlar i continuar la festa amb els veïns”, explica Josep Regué, alcalde del Municipi. 

La festa ha finalitzat amb un esmorzar popular compost de panets beneïts. “Les tradicions, com és la de Sant Marc amb el Romiatge a la Mare de Deu de Salgar són molt seguides pels cubellesos i cubelleses. És molt bonic veure com any rere any són més les persones que hi participen ” explica Regué. 

Per acabar la festa, els ciutadans que vulguin, degut a la dificultat del terreny, pugen al cim de la gran roca que voreja el Santuari i veneren la primitiva imatge de la Mare de Déu de Salgar que hi ha dins d’una cova ovalada.

Infolleida