De Balaguer a Sant Guim de Freixenet passant per Agramunt, la futura Via verda de la Vall del Sió

05/06/2020

Aquest dimecres va tenir lloc una nova reunió de treball per la futura Via verda. La iniciativa dinamitzarà el turisme i ajudarà a fixar gent al territori

Tots els municipis de la Vall del Sió treballen per crear una via verda, resseguint el riu, entre Sant Guim de Freixenet i Balaguer. Precisament aquest dimecres va tenir lloc una nova reunió de treball per la futura Via verda de la Vall del Sió.

En la reunió va participar el Secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Conselleria de Territori, Isidre Gavin, alcaldes de diferents municipis de la Vall del Sió, a més de tres tècnics del departament amb experiència en vies verdes i vies cicloturístiques que realitzen tasques d’assessorament en el projecte.

En la reunió d’aquest dimecres es va acordar que la Conselleria serà l’encarregada de la redacció del projecte de traçat en una sis mesos, on es recolliran les propostes dels municipis en cada tram per on discorre la via. En aquest sentit, els tècnics de la conselleria assessoraran a cada ajuntament per a la definició del traçat i per la detecció dels punts més conflictius del recorregut. Tot plegat amb l’idea de fer un avant-projecte unitari que recollirà amb detall la totalitat del traçat per les diferents localitzats i amb les valoracions dels punts negres o crítics, per a poder presentar el projecte a una línia de finançament específica amb fons FEDER del 50% del cost.

En la reunió també es va posar de relleu la importància de fer un traçat cotinu de la via evitant punts perillosos propers a la llera del riu, tot aprofitant camins ja existents. També es va donar valor a trobar una idea de marca, amb una senyalització unitària i amb personalitat per dinamitzar el turisme i fixar gent al territori potenciant i millorant els serveis de cada municipi.

 

Infolleida