El Monestir de Les Avellanes acull el VIIIè Sopar Medieval

Prop de 180 comensals van assistir aquest dilluns al vespre a la VIII edició del sopar medieval emmarcat dins de les jornades d’història i religiositat que el Monestir de les Avellanes acull aquest dilluns i dimarts. 

El Claustre del Monestir es va traslladar 800 anys endarrere per reproduir un àpat del segle XIII extret del costumari del Monestir benedictí de Sant Cugat del Vallès i que s’atribueix a la commemoració anual que el Monestir feia a Guillem de Claramunt mecenes del Claustre del Monestir de Sant Cugat. 

Els comensals van poder gaudir d’un total de 7 plats en els que les verdures i el peix van ser els ingredients principals. 

A la crema de porro amb mel, espinacs amb oli, faves i cigrons i el peix amb pebrada els van acompanyar dues postres pa amb formatge d’ovella i torrons melats, recepta que podria ser l’origen de torró actual i que per aquesta ocasió ha estat l’empres Torrons i Mel Alemanys els encarregats de reproduir-la. 

El Sopar Medieval va finalitzar amb un actuació del grup corrandes són corrandes que també va servir per cloure el cicle de concerts Música i Patrimoni que el Monestir acull des del passat mes de juny. 
Balaguer TV