El Monestir de Les Avellanes posa punt final al projecte “Que sonin les campanes al Monestir”

19/04/2023

L’any 2011, i amb l’objectiu de recuperar el so de les campanes, el Monestir de Les Avellanes va iniciar el projecte “Que sonin les campanes al Monestir”. L’any passat, amb l’arribada de la campana “Sant Marcel·lí Champagnat”, van poder finalitzar-lo i, per celebrar-ho, aquest dissabte duran a terme la festa del primer repic de les quatre campanes que l’omplen 

Amb l’arribada, l’any passat, de l’última campana, el Monestir de Les Avellanes posa punt final al projecte “Que sonin les campanes al Monestir”. La iniciativa es va posar en marxa l’any 2011 amb l’objectiu de recuperar el so de les campanes en aquest espai. 

 

L’apadrinament de la darrera campana i un repic de campanes seran els plats principals de l’acte de celebració del punt final d’aquest projecte, tot en un any on el toc de campanes manual s’ha posat en valor amb la declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO. 

 

L’acte servirà, també, per donar el tret de sortida a la tradicional Trobada de Campaners d’Os de Balaguer, que enguany celebra la 35ª edició i que tindrà lloc els dies 29 i 30 d’abril.

Ariadna Sanchez Ber