El nou ajuntament de Tiurana estarà soterrat

21/06/2023

La nova seu de l’ajuntament de Tiurana estarà soterrada. Es construirà a la zona que ara acull el Museu d’Oficis, que ja s’ha començat a desmuntar i que es tornarà a habilitar a la coberta del futur consistori. L’alcalde, Àngel Villarte, va explicar que serà un edifici “ecològic i integrat al territori” i va apuntar que el nivell del terra quedarà només 80 centímetres per sobre de l’actual.

El projecte s’impulsa perquè l’ajuntament s’ha quedat petit. Les obres, que hauran d’estar llestes abans d’un any, costaran uns 700.000 euros i compten amb finançament del Puosc de la Generalitat. Aquesta actuació compta amb l’oposició d’alguns veïns d’aquest municipi de la Noguera.

Persones contràries a aquesta iniciativa van assegurar que “no volem aquest projecte”. Van justificar la seua oposició assegurant que “no necessitem aquest equipament” i també van defensar que hi ha altres ubicacions que es podrien analitzar en cas que es cregui convenient habilitar un nou edifici per a l’ajuntament. Així mateix, van assegurar que s’han reunit diverses vegades amb l’equip de govern i en aquests encontres els han plantejat possibles alternatives per ubicar l’equipament.

SEGRE.COM