El Patronat de Promoció Econòmica participa en les VIII Jornades ‘Catalunya Futura’ de les Avellanes

19/10/2022

Celebrades al monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes en el marc de la iniciativa ‘Plataforma Coneixement, Territori i Innovació’

El monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes ha acollit ahir i avui les VIII Jornades ‘Catalunya Futura’, organitzades per la Plataforma ‘Coneixement, Territori i Innovació’ (CTI). Es tracta d’una plataforma creada l’any 2013 per l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), amb el suport del Govern de la Generalitat de Catalunya; Foment del Treball; de Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) i de la Fundació “la Caixa”.  Aquesta vuitena edició porta el nom de ‘Regions i Ciutats del Coneixement: Estratègies per al progrés social i econòmic’.

Aquestes jornades constitueixen un espai de reflexió, de diàleg i de proposta d’alt valor estratègic, on es tracten amb profunditat els principals reptes de país en els àmbits del coneixement, la innovació i la formació. En aquesta vuitena edició, les jornades s’han centrat en l’anàlisi i la concertació entre els agents que treballen per potenciar les regions i les ciutats del nostre país.

Les regions i les ciutats del coneixement seran aquelles que es dotin de les estratègies, les polítiques i els instruments de política pública que els permetin sumar les capacitats dels seus actors (empreses, universitats i centres de recerca, institucions públiques, societat civil i entitats del tercer sector) i generar agendes compartides que multipliquin les seves potencialitats.

Durant dos dies una quarantena d’autoritats acadèmiques, responsables polítics, directius del món empresarial i representants de la societat civil han debatut sobre el paper d’aquestes ciutats i regions del coneixement. En aquest espai, el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, i l’assessora en transformació econòmica de la Diputació de Lleida, Teresa Botargues, han presentat l’Agenda Compartida per a la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran com a experiència de referència a Catalunya, en el marc del desenvolupament de les regions del coneixement.

 

Infolleida