Els Mossos detenen dues persones acusades de cultivar marihuana en dos habitatges de la Noguera

27/07/2019

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones com a presumptes autores d'un delicte contra la salut pública. Un d'ells, detingut aquest dijous, és un home de 23 anys i nacionalitat albanesa, que hauria adaptat un pis buit de Balaguer per cultivar plantacions intensives de marihuana punxant la llum de manera fraudulenta. L'altra, detinguda el 17 de juliol, és una dona de 37 anys, nacionalitat romanesa i veïna d'Anyà, a Artesa de Segre, que usava la seva masia per cultivar la droga. Tots dos van quedar en llibertat després de declarar davant el jutge.

Els Mossos d'Esquadra sospitaven que en un pis del carrer Barri Nou de Balaguer es dedicava al cultiu de marihuana i el seu propietari els va informar que a l'habitatge no hi vivia ningú. Quan els agents van accedir al seu interior van trobar cablejat elèctric que estava connectat de manera fraudulenta a la xarxa pública. A més, diverses habitacions s'havien adaptat per cultivar marihuana. Hi van trobar làmpades, aparells d'aire condicionar, esqueixos, sacs amb nitrats i llavors, entre d'altres. Hores més tard van localitzar i detenir a Balaguer la persona que presumptament s'encarregava de la plantació.

D'altra banda, a començaments del mes de juliol els agents de la comissaria de Balaguer van obrir una investigació en tenir indicis que en una masia d'Anyà es cultivava marihuana per traficar amb ella. El dia 17 de juliol, van fer una entrada a l'habitatge i durant l'escorcoll van trobar 72 plantes en procés d'assecatge, 99 plantes en dos horts de la masia i una bàscula de precisió i van detenir la dona que presumptament s'encarregava de la plantació.

SEGRE.COM