ERC i PontsXCAT registren una moció de censura a l’alcalde Josep Tàpies

15/05/2020

Els dos grups municipals han arribat a un acord polític majoritari per governar el consistori després de comprovar la incapacitat política de l’alcalde per a bastir una nova majoria

ERC Ponts i PontsXCAT han registrat avui una moció de censura contra l’alcalde Josep Tàpies (JuntsxCat), després que aquest decidís trencar el govern municipal entre JuntsXPonts i PontsXCat deixant en minoria l’actual equip de govern. La cap de llista republicana Solés Carabassa Closa, serà la candidata a ocupar el càrrec d’alcaldessa,  formant govern amb els quatre regidors del grup municipal republicà i els dos representants de PontsXCAT.

 

Ambdues formacions han arribat a un acord que els servirà per formar una nova majoria  amb la finalitat de gestionar ‘amb total unitat i transparència’ l’ajuntament de Ponts. Solés Carabassa, portaveu republicana, explica que a causa de la ruptura del govern municipal entre JuntsXPonts i PontsXCat deixant en minoria JuntsxCat i per la reiterada incapacitat política l’alcalde per a bastir una majoria alternativa, era necessari pel municipi i sobretot per la seva ciutadania presentar aquesta moció de censura. “I ho fem amb el total convenciment que serà  un govern sòlid, eficient i cohesionat”, apunta Carabassa. 

 

La candidata republicana explica que basarà la gestió del municipi amb criteris progressistes, majoritaris i participatius, “Serà un govern d’unitat, transparent i de governança republicana. Que tindrà com a màxima prioritat construir un Ponts amb futur, tot cercant les millors solucions per a dinamitzar el municipi a nivell econòmic, social i culturals especialment ara amb la greu crisi econòmica que es deriva de la COVID-19”, descriu Solés Carabassa.

 

Un cop presentada la moció de censura l’equip de govern té 10 dies hàbils per convocar el Ple per a debatre-la, tot i que degut a l’estat d’alarma els terminis queden congelats a disposició del que digui l’alcalde. Els republicans esperen poder defensar-la a finals de maig, principis de juny.

 

Infolleida