Exposició col·lectiva dedicada a la “Verema” al Monestir de les Avellanes

31/08/2022

Serà la 10a edició d’aquesta iniciativa impulsada pel Grupdart.cat, que per primer cop exposa al Monestir de les Avellanes

Del 3 de setembre al 9 d’octubre podeu descobrir al Monestir de les Avellanes l’exposició “Verema” que agrupa les obres d’art de fins a 11 artistes diferents que aprofundeixen en aquesta temàtica.

“Verema”, és una exposició que impulsa anualment el grup artístic Grupdart.cat des de fa 10 anys. L’objectiu en aquest cas és escollir primer una temàtica, i després cercar diferents artistes que hi hagin dedicat algun aspecte de la obra. En aquesta 10a edició hi participaran 11 artistes diferents els quals, amb les seves creacions, expressaran la seva manera de veure el procés de la verema.  

 

Grupdart.cat és una associació sense ànim de lucre que es va funda l'any 2012, amb l’objectiu d’ajudar a difondre les activitats dels pintors i estar al costat de la cultura. En aquests 10 anys d'activitats han promogut 125 exposicions col·lectives i al voltant d'unes 35 individuals en diferents indrets de Catalunya, Espanya i a França. I han impulsat diferents activitats relacionades amb la Cultura, com la Nit de l'Art o com el Sopar de l'Art on es dona anualment reconeixement a un artista i a una entitat per el seu compromís amb l'Art.

 

L’exposició coincidirà amb les setmanes de la verema a la vinya del Monestir de les Avellanes, d’on sorgeix el vi del monestir, el qual forma part de la DO Costers del Segre. Mentre hi sigui l’exposició es presentarà una nova activitat turística “Nit G/Astronomia i Vins” – impulsada per PonentXperience i Monestir de les Avellanes.- que posa en relleu tres valors de la Noguera com la bona gastronomia, la qualitat del cel nocturn i els vins.

 

L’acte inaugural serà el dissabte 3 de setembre a les 12 h a la Sala Capitular del Monestir de les Avellanes, en que hi participaran els artistes i s’acompanyarà amb l’actuació al claustre, del grup de música clàssica “The Standars” i un vernissatge per a tothom. L’entrada és gratuïta.

Infolleida