Festa del Primer Repic de Campanes al Monestir de les Avellanes

14/04/2023

El 22 d’abril a les 18:00h el Monestir de les Avellanes celebra la culminació del projecte “Que sonin les campanes al Monestir 2011-2022”

El dissabte 22 d’abril a les 18:00h el Monestir de les Avellanes organitza la Festa del 1r Repic de la Campana Gran, dedicada a Sant Marcel·lí Champagnat. El programa de l’esdeveniment s’iniciarà a les 17:00h a la sala capitular amb la inauguració de l’exposició “Pintures de la Terra Ferma” del pintor Josep Aragonés Zarfa. A les 18h al refectori dels monjos es farà l’apadrinament de la campana “Sant Marcel·lí Champagnat” a càrrec de l’alcaldessa d’Os de Balaguer, el batle d’Artà (Mallorca), el Bisbe d’Urgell i el Superior General Marista. A les 19h hi haurà repic de campanes amb campaners de la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya i volteig de les quatre campanes a càrrec dels joves d’Os de Balaguer.

Amb aquesta celebració també es culminarà el projecte “Que sonin les campanes al Monestir” que va iniciar-se l’any 2011 i va culminar l’abril de 2022 amb la instal·lació de l’última campana. L’objectiu d’aquest projecte era recuperar el so de les campanes al Monestir de les Avellanes, les quals havien anat despareixent en els diferents conflictes i períodes d’abandó.

L’acte del dia 22 d’abril inclourà una entrega de diplomes elaborats per l’artista Víctor Pedra, a diferents entitats dels pobles de l’entorn del monestir declarant-los “Amics de les Campanes del Monestir” en agraïment pel suport donat al projecte.

 

Aquest esdeveniment donarà el tret de sortida a la tradicional Trobada de Campaners d’Os de Balaguer, que enguany arriba a la 35a edició i que tindrà lloc el 29 i 30 d’abril.

Infolleida