III Combat medieval al Castell de Montsonís, el dia 20 d’Octubre

19/10/2018

El Castell de Montsonís acollirà una tercera jornada medieval el proper dissabte 20 d’Octubre, en què es durà a terme el III Profight Medieval, organitzat pel Club Esportiu K2 Born Combat Medieval de Barcelona, l’Ajuntament de Foradada i la Fundació Castells Culturals de Catalunya, amb la col·laboració d’altres entitats.

El Profight Medieval està basat en el combat medieval, una disciplina que està en plena expansió al territori i que uneix la història medieval, la cultura i l’esport de contacte realitzat amb armes i armadures d’acer pròpies dels segles XIV i XV. Gràcies a un rigorós reglament, aquesta activitat s’ha adaptat a l’actualitat d’una manera molt similiar a com ho feien antigament a casa nostra els nostres avantpassats, és a dir, en forma de tornejos medievals.

Els participants en aquests combats medievals són portadors directes de la història, ja que tot el seu equipament és una rèplica exacta d’una armadura real que, alhora, també és una manifestació cultural. Així, en aquesta ocasió, i a diferència dels espectacles de recreació, el gran públic podrà assistir a un combat real acompanyat d’explicacions didàctiques, en un entorn medieval privilegiat com és el Castell de Montsonís.

Cal recordar que, com tota activitat esportiva, els combats es realitzen d’acord a un reglament específic. A Montsonís, estaran subjectes a la modalitat 1vs1 de Profight de la WMFC, on tots dos oponents puntuaran amb els impactes fets amb l’espasa, l’escut i el genoll o el peu, així com amb diferents tècniques de projecció.

Infolleida