Joan Talarn destaca la tradició esportiva de Balaguer en la inauguració dels Campionats de Catalunya Universitaris d’esports d’equip

14/11/2022

El campionat constarà de tres fases, la primera de les quals tindrà lloc aquesta setmana en diferents instal·lacions esportives de la capital de la Noguera

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dilluns en l’acte inaugural de la 38a edició dels Campionats de Catalunya Universitaris d’esports d’equip, que tindran com a escenari Balaguer, que d’aquesta manera esdevindrà Vila esportiva universitària del curs 2022-2023.

 

L’acte s’ha celebrat a la Paeria de la capital de la Noguera, on Talarn ha estat acompanyat per la vicepresidenta segona, Estefania Rufach. A més del president de la Diputació, a la inauguració hi han intervingut Josep Ignasi Vidal, paer en cap de Balaguer; Jaume Puy, rector de la UdL; Anna Caula, secretària general de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya; i Joan Busqueta, vicerector de Cultura i Extensió Universitària de la UdL. També hi han assistit un grup d’estudiants de l’Institut Almatà de Balaguer que actuaran com a voluntaris durant els campionats.

 

En el seu parlament, Joan Talarn s’ha referit a la llarga tradició esportiva i a l’experiència provada en la realització d’esdeveniments de la ciutat de Balaguer, que amb aquests Campionats de Catalunya Universitaris “tornarà a ser capital” com ja ho va ser recentment amb en ostentar la capitalitat de bàsquet català.

 

De la mateixa manera, el president de la Diputació ha felicitat la UdL, d’una banda, per ser la receptora d’uns campionats que fomenten la pràctica esportiva entre els membres de les comunitats de les diferents universitats catalanes, i de l’altra, per traslladar el torneig a Balaguer, demostrant així que “té molt present la realitat social i poblacional de la nostra demarcació, amb molts municipis, com Balaguer, ben preparats per acollir esdeveniments d’àmbit i repercussió nacional”.

 

Un fet, aquest darrer, que és especialment benvingut per part de la Diputació de Lleida, que valora molt positivament “tot allò que serveixi per fomentar una visió global del nostre territori”, i amb especial atenció a l’esport de base, el femení i l’inclusiu. El primer, perquè suposa “educar en valors”; el femení, perquè significa trencar la concepció patriarcal de la societat; i l’inclusiu, perquè ajuda a “mostrar una societat sencera”, ja que les persones afectades per discapacitats són “invisibilitzades” en totes aquelles facetes d’activitat que, precisament, requereixen d’un esforç que en aquest cas és doblement saludable i estimulant.

 

Organitzats per la UdL i la Paeria de Balaguer, els Campionats de Catalunya Universitaris d'esports d'equip tenen un format de competició que contempla dos fases prèvies, una aquesta setmana i l’altra al febrer de l’any vinent, que són classificatòries per a la fase final, que se celebrarà al març. En el cas d’aquesta fase prèvia de novembre, el calendari s’ha estructurat en tres jornades: el dimarts 15, amb el bàsquet masculí, el futbol sala masculí i el futbol 11 femení; el dimecres 16, amb el futbol sala femení, el vòlei masculí, l’handbol femení i el futbol 11 masculí; i el dijous 17, amb el vòlei femení, el bàsquet femení i l’handbol masculí. Pel que fa als escenaris de les competicions, el pavelló d’Inpacsa acollirà el futbol sala, l’handbol, el vòlei i el bàsquet femení; el pavelló 1r d’Octubre, el bàsquet masculí; i el camp municipal, el futbol.

Infolleida