La Cursa del Dúgol d’Algerri espera 250 participants en la seva segona edició

04/10/2017

La Diputació de Lleida ha acollit avui la presentació de la segona edició de la Cursa del Dúgol d’Algerri, que es disputarà aquest diumenge amb dos recorreguts. La cita espera aplegar uns 250 participants, la mateixa xifra que en la seva estrena l’any passat.

L'acte ha comptat amb la participació del diputat Eloi Bergós; de Miquel Plensa, alcalde d'Algerri, i de Jesús Brufal, en representació del Club Esportiu Los Gessers d'Algerri, entitat que figura al capdavant de l’organització.

En la seva intervenció, Eloi Bergós ha expressat el suport de la Diputació a una jornada que, “per una banda, promou l’esport d’una manera transversal, i per l’altra, dona a conèixer la Serra Llarga i tota la zona oest de la comarca de la Noguera”.

La prova és puntuable per a la Lliga Ponent Eurosomni en les seves dues distàncies, els 10 i els 5 kilòmetres, i també inclourà una caminada sobre les mateixos trajectes i un seguit de curses infantils. Tots dos recorreguts són exigents, però alhora ràpids. Els participants podran gaudir d’avituallament líquid i sòlid, recuperació amb fisioterapeutes i servei de guarda-roba, a més de rebre com a obsequi una samarreta Tuga, un lot de productes de quiromassatge i neteja bucal.

Per part de l’organització, Jesús Brufal ha subratllat que “som una cursa jove, que estem en ple aprenentatge per posar-nos al nivell d’altres curses que ho estan fent molt bé des de fa anys”, i en aquest sentit ha destacat “l’assessorament i el suport” rebut de mans d’una entitat amb molta experiència i trajectòria com és l’AA Xafatolls.

Aquesta cita va nàixer l’any passat amb l’objectiu d’oferir una jornada atlètica que alhora permetés gaudir del cromatisme del paisatge àrid del terme municipal d’Algerri. Les novetats d’enguany seran la incorporació al programa de les curses infantils, la d’una caminada de 10 kilòmetres i el canvi en el recorregut de la cursa de 10 quilòmetres, “el track de la qual dibuixa casualment un mapa de Catalunya”, ha puntualitzat Brufal, que ha volgut agrair el suport dels patrocinadors.

La cursa pren el nom del Dúgol en record a una llegenda prou coneguda a Algerri. Aquesta història fa referència a l’au que visqué a començaments del segle XX en un cau, el cau del Dúgol, molt a prop d’Algerri. Aquesta au, per la seva envergadura, atacava els ramats d’ovelles. Els ramaders, farts d’aquesta situació, van decidir caçar-la i, per això, un pastor de casa Borràs la va capturar i en va penjar les potes a la porta de casa seva. És en record a aquesta gesta i a aquest animal tan feréstec i fort que la cursa pren el seu nom.

 

Infolleida