La Generalitat restaura el curs del riu Farfanya al seu pas per Os de Balaguer

04/05/2020

Va quedar obstruït arran del temporal Glòria i va inundar camps sembrats contigus

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) porta a terme aquests dies treballs per netejar i condicionar el curs del riu Farfanya al seu pas per Os de Balaguer. El curs del riu va quedar obstruït per arbres i altres restes vegetals durant les fortes pluges del temporal Glòria, a finals del gener passat. Això ha provocat que en els últims mesos s’hagin produït inundacions als camps sembrats contigus al riu i s’hagin danyat alguns cultius.

L’alcaldessa del municipi, Estefania Rufach, va explicar que aquests treballs “són una actuació que estava prevista fa diverses setmanes, però a causa de la declaració de l’estat d’alarma es va haver d’ajornar al no ser considerada d’emergència”.

Així mateix, l’ajuntament d’Os de Balaguer va publicar aquesta setmana un ban demanant als veïns que, malgrat que a partir d’avui mateix es pugui sortir a fer esport i a passejar pel carrer, és preferible no atansar-se a la ruta que passa a prop del riu.

Va explicar que en aquests moments no es troba en condicions per transitar-la, ja que els treballs encara no han finalitzat.

Val a recordar que, arran dels danys causats pel Glòria, l’ACA té programades unes cinquanta actuacions a les comarques de Lleida per reparar despreniments en murs de protecció, retirar material arrossegat per les aigües i reordenar sediments.

Així mateix, a Catalunya hi ha previstes 619 actuacions, que tenen un pressupost superior als 24 milions d’euros. A les comarques de Girona es faran 280 actuacions, a Barcelona se’n contemplen 250, a Tarragona n’hi haurà una dotzena i a les Terres de l’Ebre se’n faran 27 per reparar erosions de marges i acumulacions de material arrossegat.

SEGRE.COM