La quarta edició de la Cursa del Dúgol repeteix els formats en les distàncies de 5 i 10 km

09/10/2019

Serà puntuable per la Lliga de Ponent, es correrà el dia 13 d’octubre i estan previstes també sengles caminades i curses infantils

El diputat Eloi Bergós i la diputada Helena Martínez han participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la 4a Cursa del Dúgol d’Algerri que se celebrarà el dia 13 d’octubre en les distàncies de 5 i 10 km.

 

La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació- ha comptat amb les intervencions de l’alcalde d’Algerri, Miquel Plensa; i del representant del Club Esportiu ‘Los Gessers’ d’Algerri, Jesús Brufal.

 

Es tracta d’una jornada en la que, a banda de les curses de 5 i 10 km que seran puntuables per la Lliga de Ponent, també es faran caminades en les mateixes distàncies, a més de curses infantils.

 

Una de les novetats és que enguany s’ha dissenyat un recorregut diferent a les anteriors edicions recorrent el Secans de la Noguera, amb sortida en direcció a Castelló de Farfanya, en un perfil exigent amb pujades i baixades, segons ha assenyalat Miquel Plensa.

 

En aquest sentit, Eloi Bergós ha destacat la importància que tots els municipis que tenen el Pirineu a l’esquena tinguin la oportunitat de seguir promocionant espais naturals com la Serra Llarga, la Serra de Bellmunt-Almenara i tots els indrets de la comarca.

 

La organització ha previst que les caminades comencin a les 9.00 hores, i que la cursa pròpiament dita s’iniciï a les 10.00 hores. Prèviament, a les 9.15 hores es donarà el tret de sortida a la marxa d’entrenament per la Mitja Marató de Mollerussa, dirigit per l’Associació Atlètica Xafatolls. Finalment, les curses infantils començaran a les 11.00 hores, quan es calcula que ja hauran arribat tots els participants de la cursa de 10 km.

Jesús Brufal ha volgut diferenciar aquesta cursa de les altres perquè es fa en una gran part per circuit de terra i recorrent espais naturals de gran interès que permeten els organitzadors complir la doble vessant de fomentar la pràctica esportiva i generar coneixement del territori, a més dels beneficis que aquesta organització pugui suposar pels sectors comercials i gastronòmic de la comarca.

També ha explicat que s’estan plantejant organitzar una mitja marató en un futur no massa llunyà, tot i que caldrà estudiar-ho bé degut a la dificultat d’encaixar una prova d’aquest tipus en el calendari atlètic.

La cursa porta el nom del Dúgol en record de l’au que va viure a començaments del segle XX en un cau, el cau del Dúgol, molt a prop d’Algerri. Aquesta au, per la seva envergadura, atacava els ramats d’ovelles, força abundants al municipi. Farts d’aquesta situació, un pastor de casa Borràs el va caçar i va penjar les potes a la porta de la casa en record del temut animal i de la seva gesta.

El Club Esportiu ‘Los Gessers’ d’Algerri va néixer l’octubre de 2015 amb el nítid propòsit d’impulsar l’esport de base i la pràctica esportiva a totes les edats al municipi d’Algerri.

Des d’aleshores, aquesta entitat esportiva ha organitzat diverses activitats esportives aptes per a totes les edats, des dels campus multiesportius d’estiu per infants i adolescents fins a propostes esportives adaptades per gent de totes les edats.

Infolleida