L’Open de Lleida torna al calendari de competició de BTT després de cinc anys

02/04/2019

Consta de cinc proves que se celebraran entre els mesos d’abril i octubre a Almacelles, Tartareu, Navès, la Serra d’Almenara i Corbins

El diputat Josep Ibarz ha participat aquest dimarts en la roda de premsa de presentació de l’Open de Lleida BTT-2019, que se celebrarà en cinc poblacions diferents entre els mesos d’abril i octubre, i que dona el tret de sortida aquest dissabte dia 6 a Almacelles. L’acte –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida– ha comptat amb les intervencions del responsable territorial d’Esports de la Generalitat a Lleida, Joan Segura; el membre de la Junta de la Federació Catalana de Ciclisme, Pep Roca; el delegat de la Federació Catalana de Ciclisme a Lleida, Norbert Herrera; i representants dels clubs organitzadors.

De fet, l'Open es recupera a la província després de 5 anys sense portar-se a terme, essent Lleida l’única província que actualment no en tenia. Hi podran participar ciclistes de totes les categories, des de prebenjamins fins a màsters, i excepcionalment també ciclistes amb llicències de dia o cicloturistes.

 

Josep Ibarz ha agraït a la federació i als clubs l’organització d’aquest Open i també el fet d’haver recuperat una competició que feia anys que no se celebrava. Al mateix temps, ha recordat la figura d’Alfredo Pera a Almacelles, del qual ha dit que era tot un referent en el món de l’esport.

 

Joan Segura ha comentat que Lleida compta amb grans instal·lacions per a la celebració de proves de ciclisme en àmbits ben diferents, com els circuits de BTT, un circuit de BMX que està considerat dels millors del món, amb un centre de tecnificació, i un velòdrom que, tot i no estar en les condicions que serien idònies, amb un esforç inversor practicants d’aquesta disciplina la farien servir.

 

Per la seva banda, Norbert Herrera ha recordat la importància de recuperar un Open que, per circumstàncies, es va deixar de fer, la qual cosa permetrà que els practicants no hagin de marxar fora de la demarcació de Lleida per competir com havien d’estar fent fins ara. En aquest sentit, ha destacat que esperen que en poques edicions es recuperi el nivell que hi havia fins fa cinc anys enrere.

 

Les proves previstes per a aquest 2019 són:

  • IV Memorial Alfredo Pera Almacelles - 06/04 (Almacelles Pedal Club)
  • Open BTT Tartareu - 23/06 (CC Tartareu)
  • Bike Kids Navès - 06/07 (Bike Kids TBelles)
  • Open BTT Serra d'Almenara  - 07/09 (Colla BTT Serra d'Almenara)
  • Open BTT Corbins - 19/10 (Serreta Corbins)

Els vencedors seran els que acumularan més punts al final de calendari.

 

D'aquestes 5 proves, que a priori disputaran totes les categories des de prebenjamins fins a Màster 60, dues puntuaran també per a la Copa Catalunya infantil BTT: Almacelles i Navès. A més, s'hi disputaran els provincials de BTT tant en categories de promoció com de la resta.

 

Infolleida