Més de 700 participants a la Cursa de la Dona de Balaguer

26/11/2023

La cursa s’ha celebrat en el marc del programa d’activitats de la Setmana contra la Violència de Gènere, i ha esdevingut l’activitat principal d’aquesta setmana reivindicativa. Han participat més de 700 persones, i la primera classificada ha estat Mariona Ber, seguida d’Elvi Mestres i Ester Garcia.

Des de l’organització hi havia la voluntat de fomentar la igualtat de gènere entre petits i grans, dones i homes, i per aquest motiu s’ha permès que hi participin homes i nens; l’únic condicionant era que havien de fer-ho acompanyats d’una dona, durant tota la cursa i en el moment d’entrada a meta.

La cursa ha tingut un recorregut de 5 quilòmetres, i ha començat a les 11 h a la plaça del Mercadal. El recorregut ha estat urbà, i es podia realitzar en qualsevol de les modalitats, corrent, marxa, fent jogging o caminant; sempre respectant el temps màxim per cobrir el circuit. Les participants han trobat avituallaments durant la cursa, als 2'5 km i al finalitzar la mateixa.

També hi ha hagut activitats paral·leles, com tallers, una sessió d’estiraments a càrrec del Gimnàs 43, i s'ha amenitzat l'acte amb grup de percussió Bandelpal i la Batucapum de L’Estel. També durant la jornada s’ha comptat amb la presència del SIAD, els Mossos i el CAP. La clausura de l'acte ha anat a càrrec de les noies de l'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica.

Infolleida