Ranxo virtual a Ponts i Artesa de Segre anul·la la Matança del Porc per primer cop

15/02/2021

La pandèmia desencadenada pel coronavirus ha obligat a traslladar a les xarxes socials el tradicional Ranxo de Ponts i ha suspès per primera vegada la Matança del Porc d’Artesa de Segre, que aquest any hauria arribat a la 42 edició.

Aquest any a Ponts no hi haurà centenars de persones fent cua carmanyola en mà, ni calders al foc, ni tampoc ambient festiu per celebrar el Ranxo. L’acte, que se celebra cada dimarts de Carnaval des d’almenys el 1875, haurà de viure’s des de casa.

D’aquesta manera, tots aquells que vulguin preparar i seguir l’elaboració d’aquest menjar a base de caldo, cansalada, botifarra negra, llegums, arròs, corder, fideus i verdures, entre altres ingredients, podran fer-ho a través del perfil de YouTube de l’ajuntament, a partir de les 08.00 hores. Així mateix, el consistori ha animat els veïns a comprar els ingredients necessaris al comerç local. L’any passat es van repartir almenys 12.000 racions.

Per la seua part, a Artesa de Segre han decidit suspendre per primera vegada en 41 anys la seua festa de la Matança del Porc, per garantir la seguretat dels veïns en plena pandèmia. El 2020 van fabricar més de 600 quilos entre llonganissa i botifarra negra.

SEGRE.COM