Ranxo virtual a Ponts

16/02/2021

La pandèmia ha obligat al municipi de Ponts a reinventar-se per poder celebrar la tradicional festa del Ranxo. Així doncs, la jornada s’ha celebrat en format virtual permetent a veïns i veïnes de la població veure l’elaboració del tradicional plat 

La tradicional imatge de centenars de persones fent cua carmanyola en mà, no s’ha pogut veure enguany a Ponts. I esque la pandèmia ha obligat a traslladar la tradicional festa del Ranxo a les xarxes socials. El que sí que s’ha pogut veure, a través d’internet, és l’elaboració del tradicional plat de Ponts. Així doncs, des de les vuit del matí ja s’han posat dues calderes al foc, a diferència dels altres anys, on eren cinquanta quatre les que s’hi posaven. D’aquesta manera veïns i veïnes han pogut viure des de casa aquesta tradició celebrada des d’almenys el 1875.

Qui no ha faltat a l’elaboració de la recepta, ha estat Rosa Boix, encarregada d’elaborar aquest plat des de fa més de 10 anys, així com el seu equip de cuiners que, enguany, també s’ha reduït. 

Cal tenir en compte, també, que des del consistori de Ponts s’ha animat a veïns i veïnes a comprar els ingredients necessaris al comerç local, per tal que poguessin elaborar el plat des de casa i seguint els passos online. 

Així doncs, Ponts ha celebrat una festa del Ranxo ben diferent, però des de la vila no han volgut perdre la tradició amb la que posen punt final a la festa de Carnaval. 

Ariadna Sánchez