Torna la Cursa de la Dona

31/10/2023

L’Àrea d’Esports ha presentat avui l’11a edició de la Cursa de la Dona, que se celebrarà el proper diumenge 26 de novembre a la plaça del Mercadal

La cursa se celebra en el marc del programa d’activitats de la Setmana contra la Violència de Gènere, i ha esdevingut l’activitat principal d’aquesta setmana reivindicativa. Amb la voluntat de fomentar la igualtat de gènere entre petits i grans, dones i homes, es permetrà que hi participin homes i nens; l’únic condicionant és que han de fer-ho acompanyats d’una dona, durant tota la cursa i en el moment d’entrada a meta.

La cursa té un recorregut de 5 quilòmetres, i començarà a les 11 h a la plaça del Mercadal. El recorregut de la cursa és totalment urbà, i es podrà realitzar en qualsevol de les modalitats, ja sigui corrent, marxa, fent jogging o caminant; sempre respectant el temps màxim per cobrir el circuit. Les participants trobaran avituallaments durant la cursa, als 2'5 km i al finalitzar la mateixa.

Els infants nascuts al 2015 o anys posteriors caldrà que vagin acompanyats d'un adult durant el transcurs de la marxa o recorregut, i s’haurà d’indicar en el moment de la inscripció. Les inscripcions es tancaran el divendres 24 de novembre, o quan s'arribi a les 800 participants, i tindrà un preu de 3€ per persona.

L'organització de la cursa facilitarà un obsequi commemoratiu per la inscripció. El dorsal es podrà passar a recollir per l’Àrea d'Esports, administració de la piscina coberta de Balaguer a partir del 20 de novembre, de dilluns a divendres en horari de 7 a 14 h o de 16.45 a 19.15 h. La setmana posterior a la cursa s'habilitarà la descàrrega de diplomes personalitzats commemoratius de la cursa, amb el temps realitzat. També es posarà a disposició de les participants l'àlbum de la cursa, amb un extens recull de fotos.

També hi haurà activitats paral·leles, com tallers, una sessió d’estiraments a càrrec del Gimnàs 43, i s'amenitzarà l'acte amb grup de percussió Bandelpal i la Batucapum de L’Estel. També durant la jornada es comptarà amb la presència del SIAD, els Mossos i el CAP. La clausura de l'acte anirà a càrrec de les noies de l'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica.

 

Infolleida