Torna la festa de la bicicleta a Balaguer

29/09/2020

Tot i les dificultats a nivell protocol que impliquin l’organització d’actes i esdeveniment públics en diferents àmbits; des de l’àrea d’esports s’ha cregut oportú de seguir amb una nova edició de la festa de la bicicleta per la pedagogia que transmet del transport sostenible, com de complir un dels principals requisits en la prevenció del contagi de la COVID-19, com es realitzar activitat a l’aire lliure.

 

Es mantindrà la jornada habitual en dissabte la tarda, canviant el punt de reunió i concentració per tal de reorganitzar les sortides, els participants i permetre una millor coordinació entre els voluntaris.  

 

En la seva 32a. edició de la festa de la bicicleta, una popular marxa en dues rodes per a totes les edats, des dels mes petits fins als més grans, es recorreran els carrers de Balaguer en dues rutes; una primera per l’eixample i tot el marge esquerra del riu Segre i una segona que recorrerà el trajecte que separarà Balaguer del monestir de les Franqueses. Les principals novetats es concentraran en varies mesures, com establir un límit de participants a 200; reestructuració de les rutes per facilitar els reagrupaments i berenar popular amb porcions i pícnics individualitzats per cada assistent per afavorir els hàbits saludables.

 

A més, per una edició més, la festa de la bicicleta es presenta com a activitat destacada de la setmana de la mobilitat sostenible, en defensa del medi ambient i una optimització dels transports urbans.

 

Els Ermitanyos, el monogràfic de BTT que recorre les tres ermites de la comarca Cérvoles, Montalegre i St. Jordi, i que s’havia convertit en un referent a nivell nacional i estatal, quedarà suspès per la present temporada a causa de les dificultats de protocol i evitar aglomeracions per de contagi de la COVID-19

Infolleida