Actes a la Noguera per dir prou a la violència envers les dones

23/11/2020

Aquest any 2020, el Consell Comarcal de la Noguera ha organitzat al voltant del dia 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, un seguit d’activitats per manifestar el rebuig a la violència que encara avui s’exerceix contra les dones.

El dia 25 de novembre, a les 12 del migdia, s’unirà a la convocatòria de l’ICD que convida tota la ciutadania a fer un minut de silenci en els espais que la situació de pandèmia ho permeti. A més es farà la lectura del Manifest Institucional.

També el mateix 25 de novembre es presentarà el vídeo “Jo també soc masclista. En soc conscient”, elaborat pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones dels Serveis Socials de la Noguera, amb el qual s’envia un missatge als homes mostrant diferents situacions de violències masclistes per tal que les puguin identificar i aturar, en el cas que en siguin ells els executors, i promoure la complicitat en l’eliminació d’aquestes violències.   

Dies enrere es va fer pública a través de les xarxes socials l’adhesió a la campanya “Diposita aquí el teu masclisme”, promoguda per l'ICD per reconèixer i desmuntar el masclisme i llençar-lo simbòlicament a la paperera. Es van enviar als ajuntaments de la comarca els adhesius per enganxar-los a les papereres, i també s’ha convidat els centres educatius de secundària de la comarca de la Noguera a adherir-se a aquesta campanya, fent-los entrega dels adhesius i el disseny d’un cartell amb el lema i un recull de les diferents manifestacions de les violències masclistes, per tal que la comunitat educativa de cada centre pugui identificar aquelles que són més difícils de percebre i llençar-les a les papereres dels centres.

Un any més, el Consell Comarcal de la Noguera col·labora amb la Paeria de Balaguer amb l’exposició “Violència masclista en la parella: desmuntem mites?”, que forma part del catàleg d’exposicions l’Institut Català de les Dones, i amb la qual es proposa una revisió d’alguns mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista. Aquesta exposició es podrà visitar a la sala d’exposicions de la Paeria a partir del 23 de novembre.  

 

A més s’ha organitzat amb la col·laboració de la Diputació de Lleida una formació sobre “Violències sexuals”, amb l’objectiu de dotar els i les professionals de coneixements, habilitats i actituds per prevenir, identificar i intervenir en les violències sexuals que travessen les persones, grups i comunitats que atenen. Aquest curs s’adreça al personal del Consell Comarcal de la Noguera i a d’altres professionals de l’administració pública i entitats privades que realitzen atenció directa amb persones, grups i comunitats.

 

Infolleida