Política
Agricultura i ramaderia ecològiques protagonitzen FiraBell de Bellcaire
Hi van participar més de setanta paradistes, un 60 per cent del mateix municipi
En aquest sentit, algunes parades tenien la seua pròpia proposta gastronòmica, i és que el plat estrella de la fira aquest any era el capolat. Per la seua part, el president de la Diputació, Joan Talarn, va destacar que “FiraBell reuneix molts dels ingredients bàsics i imprescindibles que han de potenciar els certàmens firals del territori” i va assenyalar com un indicador de retorn a la normalitat el nivell d’assistència a la fira en un context sense restriccions com és l’actual. L’alcalde del municipi, Jaume Montfort, va valorar la fira molt positivament i va posar en relleu la participació de les entitats locals i el comerç. “Aquesta fira té com a objectiu donar a conèixer el potencial social i cívic del poble i apujar l’autoestima del territori”, va assegurar, i va afegir que “la gent d’aquest poble és capaç de fer grans coses”.
Com a novetat, a l’edició d’aquest any es va estrenar el nou espai de les bruixes, amb tallers sostenibles i que animaven a la relaxació, i també es van organitzar diferents concursos, com el de melmelades o el de menjar síndries. I per als amants del motor i del clàssic, una exhibició de vehicles antics amb Mustang, Corvette i Camaro.Val a recordar que FiraBell vol especialitzar-se en l’agricultura i la ramaderia ecològica, per la qual cosa compta amb el suport de l’Associació d’Empresaris Productors de Venda de Proximitat de Lleida, que van entregar per primera vegada el premi Repte a la Innovació al projecte Servei de Box municipal, desenvolupat per l’equip d’alumnes B2LK de l’Institut Ermengol IV de Bellcaire d’Urgell, que han dissenyat un projecte d’entorn col·laboratiu que busca respostes a problemes amb què pot trobar-se el sector agroalimentari. En els propers mesos, el calendari firal de la Diputació d’aquest any té previstes unes 150 fires de les més de 200 que se celebraven abans de la pandèmia de coronavirus.