Antoni Balasch, nou assessor cultural de la presidència de la Diputació de Lleida

26/10/2018

És l’actual alcalde d’Albesa, va ser vicepresident de l’IEI (2003-07), diputat a la Diputació (2003-11) i diputat al Parlament (2010-17), a més d’un gran coneixedor del món cultural i del territori

L’actual alcalde d’Albesa, Antoni Balasch, properament prendrà possessió com a nou assessor cultural de la presidència de la Diputació de Lleida. L’acte formal ha tingut lloc al despatx de la presidenta de la corporació, Rosa Maria Perelló, que ha estat acompanyada per la vicepresidenta primera, Rosa Pujol.

En el nomenament, s’ha tingut en compte el bagatge i la trajectòria de Balasch dins el món cultural lleidatà, amb el qual sempre ha estat estretament vinculat, i de manera especial la seva permanent relació amb l’activitat de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, del qual fins i tot en va ser vicepresident entre els anys 2003 i 2007.

Soci d’Òmnium Cultural i de l’Ateneu Popular de Ponent de Lleida, es tracta, doncs, d’una persona que és una perfecta coneixedora de la cultura de casa nostra i del territori, amb la qual cosa des de la Diputació de Lleida s’ha expressat la confiança plena que pugui desenvolupar una bona tasca dins una institució que també coneix de primer mà, atès que va ser diputat de la Diputació de Lleida del 2003 fins al 2011.

Nascut a Albesa el 2 de novembre de 1958, Antoni Balasch i Parisi és llicenciat en ciències de l’educació, especialitzat en pedagogia terapèutica. Des del 1999 és alcalde d’Albesa, municipi del qual en va ser regidor des del 1991. També va ser diputat al Parlament de Catalunya durant 7 anys (del 2010 al 2017), havent estat president de la Mesa de la Comissió de Control de l'Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i portaveu del grup parlamentari de CiU en la Comissió de la Sindicatura de Comptes. De 1991 a 2003 també va ser membre del Consell Comarcal de la Noguera. De 1996 a 2003 va ser director del CEIP Gaspar de Portolà de Balaguer.

Infolleida