Balaguer aposta pel turisme familiar

14/05/2020

Des de la Paeria es fa la previsió que el turisme d’interior augmentarà aquest estiu a causa del Covid19 i per això s’estan impulsant diverses mesures enfocades al turisme familiar

La Paeria de Balaguer presenta dos iniciatives enfocades al turisme familiar sota la marca Balaguer en família. Es tracta de dos recorreguts per la ciutat, dos jocs de pistes sota el lema: “Els tresors perduts” i “Ens fem una selfie” que busquen apropar els elements patrimonials i la història de Balaguer als més petits. Els fulletons per realitzar els recorreguts i esbrinar els misteris que s’amaguen darrera les diferents pistes es podran trobar a l’Oficina de Turisme de Balaguer quan aquesta reobri al públic (plaça dels Comtes d’Urgell, 5).

La primera d’aquestes dos iniciatives, “Els tresors perduts”, té una durada aproximada de dues hores i es tracta d’un recorregut, a través de pistes, pels monuments més emblemàtics de la ciutat. De monument a monument les nenes i nens, acompanyats dels grans, recorreran els carrers del centre històric passant per la plaça del Mercadal, el carrer Major, el carrer del Torrent i visitant espais tan emblemàtics com el Castell Formós, el Sant Crist o el Pla d’Almatà. Un cop resolts tots els misteris els exploradors i exploradores trobaran la paraula clau que soluciona el darrer de tots els enigmes posant punt i final a aquest primer recorregut.

La segona proposta, “Ens fem una selfie”, té una durada aproximada d’una hora i mitja i busca una major complicitat i participació de la ciutadania i del turisme en les xarxes socials que donen a conèixer la cultura i el turisme a la ciutat. Les persones participants hauran d’esbrinar diversos monuments balaguerins a través d’imatges i pistes i, un cop localitzats, fer-se una selfie utilitzant els hashtags #ensfemunaselfie #turismebalaguer i #somriuBalaguer i etiquetant els comptes de @TurismeBalaguer i @CulturaBalaguer. Cada tres mesos es sortejaran premis entre tots els participants.

La iniciativa Balaguer en família, endegada per la Paeria de Balaguer, pretèn donar a conèixer la història de la ciutat i diferents curiositats d’una maner atractiva i diferent. Les dues propostes que s’han presentant sorgeixen de la voluntat d’ampliar les activitats que Balaguer ofereix al turisme familiar i d’acostar a aquest segment turístic la important oferta cultural, patrimonial i natural de la ciutat.

La idea i creació dels continguts de les activitats es van realitzar gràcies al projecte Turisme Familiar que va permetre la contractació d’una tècnica durant sis mesos. El projecte va estar subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris.

Infolleida